Luettelo Wolfgang Amadeus Mozartin sinfonioista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wolfgang Amadeus Mozartin sinfoniatuotanto käsittää 24 vuoden ajanjakson, vuodesta 1764 vuoteen 1788. Perinteisesti numeroiduista sinfonioista (numerot 1–41) ovat toisten säveltämiksi osoittautuneet numero 2 (mahdollisesti Leopold Mozart) ja numero 3 (Karl Friedrich Abel). Mozartin varhaisista sinfonioista suurin osa on sävelletty Italialaisen alkusoiton tyyliin, käsittäen kolme osaa (Allegro-Andante-Allegro), vain muutamissa sinfonioissa on mukana menuetti.

No. KV (KV6) Sävellaji Valmistumisajankohta Lisätietoja
1. 16 Es-duuri 1764 tai 1765
Anh. 220 (16a) a-molli 1765?
4. 19 D-duuri 1765 alkupuoli
Anh. 223 (19a) F-duuri 1765 alkupuoli
Anh. 222 (19b) C-duuri 1765 alkupuoli
5. 22 B-duuri Joulukuu 1765
Anh. 221 (45a) G-duuri 1766 "Lambacher"
76 (42a) F-duuri 1767?
6. 43 F-duuri 1767 loppupuoli
7. 45 D-duuri 16. tammikuuta 1768
Anh. 214 (45b) B-duuri Tammikuu 1768?
8. 48 D-duuri 13. joulukuuta 1768
Anh. 215 (66c) D-duuri 1769?
Anh. 217 (66d) B-duuri 1769?
Anh. 218 (66e) B-duuri 1769?
9. 73 C-duuri 1769?
81 (73l) D-duuri 25. huhtikuuta 1770
97 (73m) D-duuri 1770?
95 (73n) D-duuri 1770?
10. 74 G-duuri 1770
11. 84 (73q) D-duuri 1771
75 F-duuri 1771?
12. 110 (75b) G-duuri Heinäkuu 1771
120 (111a) D-duuri 1771 loppupuoli?
96 (111b) C-duuri 1771?
13. 112 F-duuri 2. marraskuuta 1771
14. 114 A-duuri 30. joulukuuta 1771
15. 124 G-duuri 21. tammikuuta 1772
16. 128 C-duuri Toukokuu 1772
17. 129 G-duuri Toukokuu 1772
18. 130 F-duuri Toukokuu 1772
19. 132 Es-duuri Heinäkuu 1772
20. 133 D-duuri Heinäkuu 1772
21. 134 A-duuri Elokuu 1772
163 (141a) D-duuri 1772 loppupuoli?
22. 162 C-duuri Huhtikuu 1773
23. 181 (162b) D-duuri 19. toukokuuta 1773 Alkusoitto
24. 182 (173dA) B-duuri 3. lokakuuta 1773
25. 183 (173dB) g-molli 5. lokakuuta 1773
26. 184 (161a) Es-duuri 30. maaliskuuta 1773 Alkusoitto
27. 199 (161b) G-duuri 10. huhtikuuta 1773
28. 200 (189k) C-duuri 17. marraskuuta 1774?
29. 201 (186a) A-duuri 6. huhtikuuta 1774
30. 202 (186b) D-duuri 5. toukokuuta 1774
102 (213c) C-duuri Elokuu 1775?
31. 297 (300a) D-duuri Heinäkuu 1778 "Pariisilainen"
32. 318 G-duuri 26. elokuuta 1779 Alkusoitto
33. 319 B-duuri 9. heinäkuuta 1779
34. 338 C-duuri 29. elokuuta 1780
35. 385 D-duuri Heinäkuu 1782 "Haffner"
36. 425 C-duuri Marraskuu 1783 "Linziläinen"
37. 444 (425a) G-duuri Marraskuu 1783? Johdanto Michael Haydnin sinfoniaan no. 26
38. 504 D-duuri Joulukuu 1786 "Prahalainen"
39. 543 Es-duuri Kesäkuu 1788
40. 550 g-molli Heinäkuu 1788
41. 551 C-duuri Elokuu 1788 "Jupiter"

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]