Luettelo Wolfgang Amadeus Mozartin sinfonioista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wolfgang Amadeus Mozartin sinfoniatuotanto käsittää 24 vuoden ajanjakson, vuodesta 1764 vuoteen 1788. Perinteisesti numeroiduista sinfonioista (numerot 1–41) ovat toisten säveltämiksi osoittautuneet numero 2 (mahdollisesti Leopold Mozart) ja numero 3 (Karl Friedrich Abel). Mozartin varhaisista sinfonioista suurin osa on sävelletty Italialaisen alkusoiton tyyliin, käsittäen kolme osaa (Allegro-Andante-Allegro), vain muutamissa sinfonioissa on mukana menuetti.

No. KV (KV6) Sävellaji Valmistumisajankohta Lisätietoja
1. 16 Es-duuri 1764 tai 1765
Anh. 220 (16a) a-molli 1765?
4. 19 D-duuri 1765 alkupuoli
Anh. 223 (19a) F-duuri 1765 alkupuoli
Anh. 222 (19b) C-duuri 1765 alkupuoli
5. 22 B-duuri Joulukuu 1765
Anh. 221 (45a) G-duuri 1766 "Lambacher"
76 (42a) F-duuri 1767?
6. 43 F-duuri 1767 loppupuoli
7. 45 D-duuri 16. tammikuuta 1768
Anh. 214 (45b) B-duuri Tammikuu 1768?
8. 48 D-duuri 13. joulukuuta 1768
Anh. 215 (66c) D-duuri 1769?
Anh. 217 (66d) B-duuri 1769?
Anh. 218 (66e) B-duuri 1769?
9. 73 C-duuri 1769?
81 (73l) D-duuri 25. huhtikuuta 1770
97 (73m) D-duuri 1770?
95 (73n) D-duuri 1770?
10. 74 G-duuri 1770
11. 84 (73q) D-duuri 1771
75 F-duuri 1771?
12. 110 (75b) G-duuri Heinäkuu 1771
120 (111a) D-duuri 1771 loppupuoli?
96 (111b) C-duuri 1771?
13. 112 F-duuri 2. marraskuuta 1771
14. 114 A-duuri 30. joulukuuta 1771
15. 124 G-duuri 21. tammikuuta 1772
16. 128 C-duuri Toukokuu 1772
17. 129 G-duuri Toukokuu 1772
18. 130 F-duuri Toukokuu 1772
19. 132 Es-duuri Heinäkuu 1772
20. 133 D-duuri Heinäkuu 1772
21. 134 A-duuri Elokuu 1772
163 (141a) D-duuri 1772 loppupuoli?
22. 162 C-duuri Huhtikuu 1773
23. 181 (162b) D-duuri 19. toukokuuta 1773 Alkusoitto
24. 182 (173dA) B-duuri 3. lokakuuta 1773
25. 183 (173dB) g-molli 5. lokakuuta 1773
26. 184 (161a) Es-duuri 30. maaliskuuta 1773 Alkusoitto
27. 199 (161b) G-duuri 10. huhtikuuta 1773
28. 200 (189k) C-duuri 17. marraskuuta 1774?
29. 201 (186a) A-duuri 6. huhtikuuta 1774
30. 202 (186b) D-duuri 5. toukokuuta 1774
102 (213c) C-duuri Elokuu 1775?
31. 297 (300a) D-duuri Heinäkuu 1778 "Pariisilainen"
32. 318 G-duuri 26. elokuuta 1779 Alkusoitto
33. 319 B-duuri 9. heinäkuuta 1779
34. 338 C-duuri 29. elokuuta 1780
35. 385 D-duuri Heinäkuu 1782 "Haffner"
36. 425 C-duuri Marraskuu 1783 "Linziläinen"
37. 444 (425a) G-duuri Marraskuu 1783? Johdanto Michael Haydnin sinfoniaan no. 26
38. 504 D-duuri Joulukuu 1786 "Prahalainen"
39. 543 Es-duuri Kesäkuu 1788
40. 550 g-molli Heinäkuu 1788
41. 551 C-duuri Elokuu 1788 "Jupiter"

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]