Luettelo Queenslandin paikallishallintoalueista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kartta Queenslandin paikallishallintoalueista

Luettelo Queenslandin paikallishallintoalueista käsittää Australian osavaltion Queenslandin paikallishallintoalueet (engl. Local Government Areas). Osavaltio on jaettu 73 paikallishallintoalueeseen.

Paikallishallintoalueita ovat kaupungit (cities ja towns), alueet (regions) ja piirikunnat (shires).

Nimi Tyyppi Keskusta Pinta-ala
(km²)[1]
Asukasluku
(2011)[1]
Aurukun Shire Aurukun &&&&&&&&&&&07345.09800007 345,98 &&&&&&&&&&&01294.&&&&001 294
Balonne Shire St George &&&&&&&&&&031105.070000031 105,7 &&&&&&&&&&&04720.&&&&004 720
Banana Shire Biloela &&&&&&&&&&028546.031000028 546,31 &&&&&&&&&&014456.&&&&0014 456
Barcaldine Region Barcaldine &&&&&&&&&&053520.079000053 520,79 &&&&&&&&&&&03215.&&&&003 215
Barcoo Shire Jundah &&&&&&&&&&061825.065000061 825,65 &&&&&&&&&&&&0350.&&&&00350
Blackall-Tambo Region Blackall &&&&&&&&&&030389.032000030 389,32 &&&&&&&&&&&02200.&&&&002 200
Boulia Shire Boulia &&&&&&&&&&060961.068000060 961,68 &&&&&&&&&&&&0480.&&&&00480
Brisbane City Brisbane &&&&&&&&&&&01338.0900001 338,09 &&&&&&&&01041839.&&&&001 041 839
Bulloo Shire Thargomindah &&&&&&&&&&073772.051000073 772,51 &&&&&&&&&&&&0403.&&&&00403
Bundaberg Region Bundaberg &&&&&&&&&&&06435.06400006 435,64 &&&&&&&&&&089810.&&&&0089 810
Burdekin Shire Ayr &&&&&&&&&&&05043.03800005 043,38 &&&&&&&&&&017364.&&&&0017 364
Burke Shire Burketown &&&&&&&&&&040048.053000040 048,53 &&&&&&&&&&&&0514.&&&&00514
Cairns Region Region Cairns &&&&&&&&&&&04115.01100004 115,11 &&&&&&&&&0156169.&&&&00156 169
Carpentaria Shire Normanton &&&&&&&&&&064122.011000064 122,11 &&&&&&&&&&&02053.&&&&002 053
Cassowary Coast Region Innisfail &&&&&&&&&&&04685.&&&&004 685 &&&&&&&&&&027668.&&&&0027 668
Central Highlands Region Emerald &&&&&&&&&&059834.083000059 834,83 &&&&&&&&&&028715.&&&&0028 715
Charters Towers Region Charters Towers &&&&&&&&&&068373.075000068 373,75 &&&&&&&&&&012169.&&&&0012 169
Cherbourg Shire Cherbourg &&&&&&&&&&&&&031.060000031,6 &&&&&&&&&&&01225.&&&&001 225
Cloncurry Shire Cloncurry &&&&&&&&&&047983.050000047 983,5 &&&&&&&&&&&03229.&&&&003 229
Cook Shire Cooktown &&&&&&&&&0105783.0650000105 783,65 &&&&&&&&&&&04152.&&&&004 152
Croydon Shire Croydon &&&&&&&&&&029487.013000029 487,13 &&&&&&&&&&&&0312.&&&&00312
Diamantina Shire Bedourie &&&&&&&&&&094682.054000094 682,54 &&&&&&&&&&&&0283.&&&&00283
Doomadgee Shire Doomadgee &&&&&&&&&&&01834.07000001 834,7 &&&&&&&&&&&01289.&&&&001 289
Etheridge Shire Georgetown &&&&&&&&&&039201.046000039 201,46 &&&&&&&&&&&&0893.&&&&00893
Flinders Shire Hughenden &&&&&&&&&&041193.033000041 193,33 &&&&&&&&&&&01791.&&&&001 791
Fraser Coast Region Hervey Bay &&&&&&&&&&&07102.05000007 102,5 &&&&&&&&&&095312.&&&&0095 312
Gladstone Region Gladstone &&&&&&&&&&010465.079000010 465,79 &&&&&&&&&&057891.&&&&0057 891
Gold Coast City City Gold Coast City &&&&&&&&&&&01331.06800001 331,68 &&&&&&&&&0494501.&&&&00494 501
Goondiwindi Region Goondiwindi &&&&&&&&&&019255.060000019 255,6 &&&&&&&&&&010628.&&&&0010 628
Gympie Region Gympie &&&&&&&&&&&06884.05500006 884,55 &&&&&&&&&&045749.&&&&0045 749
Hinchinbrook Shire Ingham &&&&&&&&&&&02801.03800002 801,38 &&&&&&&&&&011568.&&&&0011 568
Hopevale Shire Hopevale &&&&&&&&&&&01104.08400001 104,84 &&&&&&&&&&&&0984.&&&&00984
Ipswich City Ipswich &&&&&&&&&&&01088.04900001 088,49 &&&&&&&&&0166904.&&&&00166 904
Isaac Region Clermont &&&&&&&&&&058720.018000058 720,18 &&&&&&&&&&022588.&&&&0022 588
Kowanyama Shire Kowanyama &&&&&&&&&&&02542.06400002 542,64 &&&&&&&&&&&01031.&&&&001 031
Lockhart River Shire Lockhart River &&&&&&&&&&&03578.01000003 578,1 &&&&&&&&&&&&0483.&&&&00483
Lockyer Valley Region Gatton &&&&&&&&&&&02268.07400002 268,74 &&&&&&&&&&034954.&&&&0034 954
Logan City Logan &&&&&&&&&&&&0958.0100000958,1 &&&&&&&&&0278050.&&&&00278 050
Longreach Region Longreach &&&&&&&&&&040570.094000040 570,94 &&&&&&&&&&&04189.&&&&004 189
Mackay Region Mackay &&&&&&&&&&&07601.02200007 601,22 &&&&&&&&&0112798.&&&&00112 798
Mapoon Shire Mapoon &&&&&&&&&&&&0547.0980000547,98 &&&&&&&&&&&&0266.&&&&00266
Maranoa Region Roma &&&&&&&&&&058711.052000058 711,52 &&&&&&&&&&013076.&&&&0013 076
McKinlay Shire Julia Creek &&&&&&&&&&040732.085000040 732,85 &&&&&&&&&&&01050.&&&&001 050
Moreton Bay Region Strathpine &&&&&&&&&&&02033.03000002 033,3 &&&&&&&&&0378045.&&&&00378 045
Mornington Shire Gununa &&&&&&&&&&&01244.02100001 244,21 &&&&&&&&&&&01142.&&&&001 142
Mount Isa City Mount Isa &&&&&&&&&&043192.073000043 192,73 &&&&&&&&&&021237.&&&&0021 237
Murweh Shire Charleville &&&&&&&&&&040698.028000040 698,28 &&&&&&&&&&&04619.&&&&004 619
Napranum Shire Napranum &&&&&&&&&&&01997.04700001 997,47 &&&&&&&&&&&&0855.&&&&00855
North Burnett Region Gayndah &&&&&&&&&&019666.077000019 666,77 &&&&&&&&&&010143.&&&&0010 143
Northern Peninsula Area Region Bamaga &&&&&&&&&&&01056.08700001 056,87 &&&&&&&&&&&02298.&&&&002 298
Palm Island Shire Palm Island &&&&&&&&&&&&&070.063000070,63 &&&&&&&&&&&02336.&&&&002 336
Paroo Shire Cunnamulla &&&&&&&&&&047615.081000047 615,81 &&&&&&&&&&&01857.&&&&001 857
Pormpuraaw Shire Pormpuraaw &&&&&&&&&&&04428.06000004 428,6 &&&&&&&&&&&&0662.&&&&00662
Quilpie Shire Quilpie &&&&&&&&&&067424.040000067 424,4 &&&&&&&&&&&&0976.&&&&00976
Redland City Redland &&&&&&&&&&&&0536.0250000536,25 &&&&&&&&&0138666.&&&&00138 666
Richmond Shire Richmond &&&&&&&&&&026580.09000026 580,09 &&&&&&&&&&&&0827.&&&&00827
Rockhampton Region Rockhampton &&&&&&&&&&018311.074000018 311,74 &&&&&&&&&0109336.&&&&00109 336
Scenic Rim Region Beaudesert &&&&&&&&&&&04248.0700004 248,07 &&&&&&&&&&036456.&&&&0036 456
Somerset Region Esk &&&&&&&&&&&05373.02800005 373,28 &&&&&&&&&&021639.&&&&0021 639
South Burnett Region Kingaroy &&&&&&&&&&&08381.07100008 381,71 &&&&&&&&&&031028.&&&&0031 028
Southern Downs Region Warwick &&&&&&&&&&&07111.07300007 111,73 &&&&&&&&&&033883.&&&&0033 883
Sunshine Coast Region Nambour &&&&&&&&&&&03120.07200003 120,72 &&&&&&&&&0306909.&&&&00306 909
Tablelands Region Malanda &&&&&&&&&&064795.072000064 795,72 &&&&&&&&&&043727.&&&&0043 727
Toowoomba Region Toowoomba &&&&&&&&&&012957.076000012 957,76 &&&&&&&&&0151189.&&&&00151 189
Torres Shire Thursday Island &&&&&&&&&&&&0882.0710000882,71 &&&&&&&&&&&03256.&&&&003 256
Torresinsalmen saaret Region Thursday Island &&&&&&&&&&&&0489.0240000489,24 &&&&&&&&&&&04248.&&&&004 248
Townsville City Townsville &&&&&&&&&&&03727.03300003 727,33 &&&&&&&&&0174462.&&&&00174 462
Weipa Town Weipa &&&&&&&&&&&&&010.082000010,82 &&&&&&&&&&&03334.&&&&003 334
Western Downs Region Dalby &&&&&&&&&&037938.049000037 938,49 &&&&&&&&&&031590.&&&&0031 590
Whitsunday Region Bowen &&&&&&&&&&023804.038000023 804,38 &&&&&&&&&&031426.&&&&0031 426
Winton Shire Winton &&&&&&&&&&053814.080000053 814,8 &&&&&&&&&&&01336.&&&&001 336
Woorabinda Shire Woorabinda &&&&&&&&&&&&0390.0290000390,29 &&&&&&&&&&&&0945.&&&&00945
Wujal Wujal Shire Wujal Wujal &&&&&&&&&&&&&011.018000011,18 &&&&&&&&&&&&0270.&&&&00270
Yarrabah Shire Yarrabah &&&&&&&&&&&&0158.0840000158,84 &&&&&&&&&&&02409.&&&&002 409

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Queensland (Federal State) citypopulation.de. citypopulation.de. Viitattu 29.6.2015. (englanniksi)