Luettelo Portugalin laivaston fregateista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Flag of Portugal.svg
Portugalin sotalaivat

A - B - C - D - E - F - G
H - I - J - K - L - M - N
O - P - Q - R - S - T - U
V - W - X - Y - Z

Sukellusveneet
Rannikkopanssarilaivat
Risteilijät
Hävittäjät
Fregatit
Korvetit
Torpedoveneet
Tykkiveneet
Partioalukset
Miinalaivat
Miinantorjunta-alukset
Miinanraivaajat
Monitorit
Moottoritorpedoveneet
Apualukset
Yhteysalukset
Linjalaivat
Purjealukset
Kuunarit

Luettelo Portugalin laivaston fregateista sisältää Portugalin laivaston fregatit. Aluksista osa on uudelleen luokiteltuja fregateiksi luokiteltuja avisoja tai korvetteja, mutta Natoon liittymisen jälkeen luokitus yhdenmukaistettiin.

Fregatit
Runkonumero Nimi Kuva Luokka Palvelukseen Poistettu
F331 Diogo Gomes River 1949 1968
F332 Nuno Tristão River 1945 1970
F333 Diogo Cão Diogo Cão 1957 1968
F334 Corte Real Diogo Cão 1957 1968
F335 Pêro Escobar 1957 1975
F336 Álvares Cabral Álvares Cabral 1959 1971
F337 Pacheco Pereira Álvares Cabral 1959 1970
F470 Afonso de Albuquerque NRP Afonso de Albuquerque.jpg Afonso de Albuquerque 1935 1961
F470 Cacheu 1965 1974
F471 Bartolomeu Dias SL Bartolomeu Dias 1935.jpg Afonso de Albuquerqu 1935 1967
F471 António Enes 2010-08-06 F-471 Antonio Enes 02.jpg 1971
F472 Almirante Pereira da Silva Portugese frigate Almirante Pereira da Silva (F472) underway at sea, in 1972.jpg Almirante Pereira da Silva
F473 Almirante Gago Coutinho Almirante Pereira da Silva
F474 Almirante Magalhães Correia Portuguese frigate Almirante Magalhães Correia (F474) underway at sea.jpg Almirante Pereira da Silva
F475 João Coutinho João Coutinho 1970
F476 Jacinto Cândido NRP Jacinto Candido F476 1.jpg João Coutinho 1970
F477 General Pereira D’Eça João Coutinho 1970
F478 Vasco da Gama Álvares Cabral 1961
F479 Dom Francesco Almeida Álvares Cabral 1959 1971
F480 Comandante João Belo F480 Comandante João Belo.jpg João Belo 1966 2008
F481 Comandante Hermenegildo Capelo João Belo 1968 2004
F482 Comandante Roberto Ivens João Belo 1968 1998
F483 Comandante Sacadura Cabral DN-ST-91-03752.jpg João Belo 1969 2008
F484 Augusto de Castilho João Coutinho 1970 1998
F485 Honório Barreto João Coutinho 1971 1999
F486 Baptista de Andrade NRP Baptista de Andrade DN-SD-01-04938.JPEG Baptista de Andrade 1974 1991
F487 João Roby NRP João Roby (F487).jpg Baptista de Andrade 1975
F488 Afonso Cerqueira NRP Afonso Cerqueira F488 1988.jpg Baptista de Andrade 1975 1994
F489 Oliveira e Carmo Baptista de Andrade 1976
F330 Vasco da Gama NRP Vasco da Gama (F330) in Tallinn.JPG Vasco da Gama 1991
F331 Álvares Cabral F331 NRP Alvares Cabral (30088622281).jpg Vasco da Gama 1991
F332 Corte-Real NRP Corte Real (F 332) participates in a pass and review during the North Atlantic Council at Sea Day.jpg Vasco da Gama 1992
F333 Bartolomeu Dias NRP Bartolomeu Dias (F-333) @ Phoenix Express 2010 (PE 10) 01.jpg Bartolomeu Dias 2009
F334 Dom Francisco de Almeida F334-2 (16617393733).jpg Bartolomeu Dias 2010


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Gardiner, Robert (toim.): Conway's All the World's Fighting Ships 1947–1995, s. 317-322. Lontoo, Englanti: Conway Maritime Press, 1995. ISBN 0-85177-605-1. (englanniksi)