Luettelo Israelin maavoimien kalustosta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Israelin maavoimien nykyisestä kalustosta.

Panssaroidut ajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelupanssarivaunut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Merkava MkIV Taistelupanssarivaunu noin 220 Armoured Corps operate near the Gaza Border-1.jpg 160 varastoituna.[1]
Merkava MkIII Taistelupanssarivaunu noin 160 Merkava3dKasag001.jpg 270 varastoituna.[1]
Merkava MkII Taistelupanssarivaunu noin 120 Merkava-2-latrun-2.jpg 330 varastoituna.[1]

Panssariajoneuvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Namer Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu noin 65 IDF-Namer003.jpg [1]
Achzarit Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu noin 200 Achzarit.jpg Rakennettu T-55 panssarivaunun alustalle.[1]
Nagmachon Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu noin 400 Nagmachon01.jpg Rakennettu Centurion panssarivaunun alustalle.[1]
Nakpadon Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu ? Nakpadon03.jpg [1]
M113 Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu ? Armored Vehicles Near the Gaza Border (14569563999).jpg 5 000 varastoituna.[1]
Ze'ev Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 100 Zeev 1.jpg [1]
TPz Fuchs Tiedusteluajoneuvo noin 8 TPz 1 Fuchs NBC reconnaissance vehicle.jpg ABC-tiedustelu.
RBY-1 Tiedusteluajoneuvo noin 300 RBY-MkI-latrun-2.jpg [1]

Kenttätykistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Telakanuunat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
M109A5 Panssarihaupitsi 250 M109-Doher-latrun-exhibition-1.jpg 30 M109A4 varastoituna.[1]
L-33 Roem Telatykki 0 L-33-Roem-beyt-hatotchan-2.jpg 148 varastoituna.[1]
M107 Telatykki 0 M107-Romach-beyt-hatotchan-2-1.jpg 36 varastoituna.[1]
M110 Telatykki 0 M110.jpg 36 varastoituna.[1]

Raketinheittimistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
M270 MLRS Raketinheitin 30 IDF-M270-MLRS-Israel-60.jpg 30 varastoituna.[1]
BM-21 Raketinheitin 0 APR-40-beyt-hatotchan-2.jpg 58 varastoituna.[1]
LAR-160 Raketinheitin 0 Lynx LAR-160.jpg 50 varastoituna.[1]
BM-24 Raketinheitin 0 BM-24-batey-haosef-1.jpg 36 varastoituna.[1]
LAR-290 Raketinheitin 0 MAR-290-Centurion-beyt-hatotchan-2.jpg 20 varastoituna.[1]

Ilmatorjunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Machbet Ilmatorjuntavaunu 20 M163-hatzerim-2.jpg [1]
FIM-92A Stinger Olalta laukaistava ilmatojuntaohjus ? Stinger (dummy) and case.png [1]

Tutkat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
AN/PPS-15 Tykistötutka ? [1]
AN/TPQ-37 Firefinder Tykistötutka ? Q-37 (V) Firefinder Radar.jpg [1]
EL/M-2140 Ajoneuvotutka ? [1]

Ballistiset ohjukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Jericho 1/Jericho 2 IRBM noin 100 [1]
MGM-52 Lance SRBM 0 MGM-52 Lance.jpg 7 varastoituna.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z IISS: The Military Balance 2015, s. 333. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)