Luettelo Irlannin saarista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.

Listaan kuuluu sekä Irlannin tasavallan että Pohjois-Irlannin saaret.

Rannikolla sijaitsevat saaret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irlanninmeri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Copelandin saari
  • Skerries, Dublin
    • Rockabill
    • Pyhän Patrickin saari
    • Coltin saari
    • Shenickin saari
  • Lambayn saari
  • Ireland's Eye
  • Bullin saari
  • Dalkeyn saari
  • Tuskar Rock

Kelttimeri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Salteen saari
  • Corkin luonnonsatamassa:
  • Sherkin saari
  • Ringaroga
  • Clearin saari
  • Fastnet Rock — Irlannin eteläisin kolkka

Lounaisrannikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Beren saari
  • Garinishin saari
  • Durseyn saari
  • Bull Rock
  • Scariffin saari
  • Deenishin saari
  • Skelligin saari
  • Puffinin saari
  • Valentian saari
  • Blasket saari
    • Great Blasket saari
    • Beginish
    • Inishnabro
    • Inishvickillane
    • Inishtooskert]
    • Tearaghtin saari — Irlannin läntisin kolkka
  • Maghareen saari
  • Fenitin saari
  • Great Samphiren saari
  • Little Samphiren saari

Länsirannikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claren kreivikunta:

  • Inishmoren saari

Galwayn kreivikunta:

  • Aransaari
  • Aughinish
  • Omeyn saari
  • Inishark
  • Inishbofin
  • Mayon kreivikunta
  • Inishturk
  • Clare Island
  • Clew Bayn saaret
    • Collanmoren saari
  • Achillin saari — Irlannin suurin saari
  • Achillbeg
  • Inishbiggle
  • Eteläinen Inishkea
  • Pohjoinen Inishkea
  • Stags of Broadhaven
  • Pigin saari
  • Illanmaster

Kerryn kreivikunta:

  • Seven Hogs tai Mahareesaaret
  • Fenitsaari
  • Suuri Samphiren saari
  • Pieni Samphiren saari

Luoteisrannikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Inishmurray, Sligon kreivikunta
  • Rathlin O'Birnen saari, Donegalin kreivikunta
  • Roaninish, Donegalin kreivikunta
  • Arranmore, Donegalin kreivikunta
  • Toryn saari
  • Inishbofin, Donegalin kreivikunta

Pohjoinen kanaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rathlin saari — Pohjois-Irlannin suurin saari
  • Canon Rock — Irlannin itäisin kolkka

Saaret järvissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lough Leane:
    • Innisfallen saari
  • Lough Gill:
    • The Lake Isle of Inisfree
    • 21 muuta
  • Alempi Lough Erne:
    • Ardy More
    • Buckin saari
    • Carin saari
    • Cleenishmeenin saari
    • Coughranin saari
    • Crevinishaughyn saari
    • Cruninishin saari
    • Derryinch
    • Devenishin saari
    • Fernyn saari
    • Gallin saari
    • Goatin saari
    • Gravellynin saari
    • Horsen saari
    • Inish Beg
    • Inish Conra
    • Inish Davar
    • Inish Divann
    • Inish Doney
    • Inish Fovar
    • Inish Free
    • Inish Lougher
    • Inishmacsaint
    • Inish More
    • Inishmakill
    • Kinnausyn saari
    • Leftusin saari
    • Long Island
    • Lustybegin saari
    • Lustymore saari
    • Owlin saari
    • Iso Parisin saari
    • Rabbitin saari
    • Rosscorin saari
    • Roughin saari
    • Trasnan saari
    • Whiten saari
  • Ylempi Lough Erne:
    • Bleanishin saari
    • Corratistune
    • Dernishin saari
    • Inishcorkish
    • Inishleague
    • Inishlirroo
    • Inishlught
    • Killygowan saari
    • Naartin saari
    • Shanaghy
    • Tonregeen saari
    • Traanish

Saaret joissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Shannon:
    • King's Island Limerickin kaupungissa