Luettelo Grönlannin lentoasemista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grönlannin kartta.

Tämä on luettelo Grönlannin lentoasemista ja helikopterikentistä. Niitä kaikkia ylläpitää valtion omistama Mittarfeqarfiit.

Lentoasemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niiden lentoasemien, joille on säännöllistä matkustajaliikennettä, nimi on lihavoitu.

Sijainti Kunta ICAO IATA Lentoaseman nimi
Lentoasemat (AD 2)[1]
Aasiaat Qaasuitsup BGAA JEG Aasiaatin lentoasema
Ilulissat Qaasuitsup BGJN JAV Ilulissatin lentoasema
Ittoqqortoormiit Sermersooq BGCO CNP Nerlerit Inaatin lentoasema
Kangerlussuaq Qeqqata BGSF SFJ Kangerlussuaqin lentoasema
Kulusuk Sermersooq BGKK KUS Kulusukin lentoasema
Maniitsoq Qeqqata BGMQ JSU Maniitsoqin lentoasema
Narsarsuaq Kujalleq BGBW UAK Narsarsuaqin lentoasema
Nuuk Sermersooq BGGH GOH Nuukin lentoasema
Paamiut Sermersooq BGPT JFR Paamiutin lentoasema
Pituffik BGTL THU Thulen lentotukikohta
Qaanaaq Qaasuitsup BGQQ NAQ Qaanaaqin lentoasema
Qaarsut/Uummannaq Qaasuitsup BGUQ JQA Qaarsutin lentoasema
Sisimiut Qeqqata BGSS JHS Sisimiutin lentoasema
Upernavik Qaasuitsup BGUK JUV Upernavikin lentoasema
Muut lentoasemat
NEEM Camp Koillis-Grönlannin kansallispuisto NEEM Camp
Summit Camp Koillis-Grönlannin kansallispuisto Summit Station
Helikopterikentät (AD 4)[2]
Aappilattoq Kujalleq BGAQ QUV Aappilattoqin helikopterikenttä
Aappilattoq Qaasuitsup BGAG AOQ Aappilattoqin helikopterikenttä
Akunnaaq Qaasuitsup BGAK Akunnaaqin helikopterikenttä
Alluitsup Paa Kujalleq BGAP LLU Alluitsup Paan helikopterikenttä
Ammassivik Kujalleq BGAS QUW Ammassivikin helikopterikenttä
Arsuk Sermersooq BGAR JRK Arsukin helikopterikenttä
Attu Qaasuitsup BGAT Attun helikopterikenttä
Eqalugaarsuit Kujalleq BGET QFG Eqalugaarsuitin helikopterikenttä
Iginniarfik Qaasuitsup BGIG Iginniarfikin helikopterikenttä
Ikamiut Qaasuitsup BGIT Ikamiutin helikopterikenttä
Ikerasak Qaasuitsup BGIA Ikerasakin helikopterikenttä
Ikerassaarsuk Qaasuitsup BGIK Ikerassaarsukin helikopterikenttä
Ilimanaq Qaasuitsup BGIL Ilimanaqin helikopterikenttä
Illorsuit Qaasuitsup BGLL IOT Illorsuitin helikopterikenttä
Innarsuit Qaasuitsup BGIN IUI Innarsuitin helikopterikenttä
Isortoq Sermersooq BGIS IOQ Isortoqin helikopterikenttä
Ittoqqortoormiit Sermersooq BGSC OBY Ittoqqoortormiitin helikopterikenttä
Kangaatsiaq Qaasuitsup BGKA Kangaatsiaqin helikopterikenttä
Kangersuatsiaq Qaasuitsup BGKS KGQ Kangersuatsiaqin helikopterikenttä
Kitsissuarsuit Qaasuitsup BGKT Kitsissuarsuitin helikopterikenttä
Kullorsuaq Qaasuitsup BGKQ KHQ Kullorsuaqin helikopterikenttä
Kuummiut Sermersooq BGKM Kuummiutin helikopterikenttä
Nalunaq Kujalleq BGNL Nalunaqin helikopterikenttä
Nanortaliq Kujalleq BGNN JNN Nanortaliqin helikopterikenttä
Narsaq Kujalleq BGNS JNS Narsaqin helikopterikenttä
Narsaq Kujalleq Kujalleq BGFD QFN Narsaq Kujalleqin helikopterikenttä
Niaqornaarsuq Qaasuitsup BGNK Niaqornaarsuqin helikopterikenttä
Niaqornat Qaasuitsup BGNT NIQ Niaqornatin helikopterikenttä
Nuugaatsiaq Qaasuitsup BGNQ JUU Nuugaatsiaqin helikopterikenttä
Nuussuaq Qaasuitsup BGNU NSQ Nuussuaqin helikopterikenttä
Qaqortoq Kujalleq BGJH JJU Qaqortoqin helikopterikenttä
Qasigiannguit Qaasuitsup BGCH JCH Qasigiannguitin helikopterikenttä
Qassimiut Kujalleq BGQT QJH Qassimiutin helikopterikenttä
Qeqertaq Qaasuitsup BGQE Qeqertaqin helikopterikenttä
Qeqertarsuaq Qaasuitsup BGGN JGO Qeqertarsuaqin helikopterikenttä
Saarloq Kujalleq BGSO QOQ Saarloqin helikopterikenttä
Saattut Qaasuitsup BGST SAE Saattutin helikopterikenttä
Saqqaq Qaasuitsup BGSQ Saqqaqin helikopterikenttä
Savissivik Qaasuitsup BGSV SVR Savissivikin helikopterikenttä
Sermiligaaq Sermersooq BGSG Sermiligaaqin helikopterikenttä
Siorapaluk Qaasuitsup BGSI SRK Siorapalukin helikopterikenttä
Tasiilaq Sermersooq BGAM AGM Ammassalikin helikopterikenttä
Tasiusaq Kujalleq BGTQ Tasiusaqin helikopterikenttä
Tasiusaq Qaasuitsup BGTA TQA Tasiusaqin helikopterikenttä
Tiniteqilaaq Sermersooq BGTN TQI Tiniteqilaaqin helikopterikenttä
Ukkusissat Qaasuitsup BGUT JUK Ukkusissatin helikopterikenttä
Upernavik Kujalleq Qaasuitsup BGKL Upernavik Kujalleqin helikopterikenttä
Uummannaq Qaasuitsup BGUM UMD Uummannaqin helikopterikenttä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. AD 2 AERODROMES Naviair. Viitattu 31.1.2016. (englanniksi)
  2. AD 4 HELIPORTS Naviair. Viitattu 1.2.2016. (englanniksi)