CGI (yritys)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Logica)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CGI Group Inc.
CGI logo 180x180.png
Avainhenkilöt Serge Godin, hallituksen puheenjohtaja, Michael E. Roach, pääjohtaja
Toimiala it-palvelut, ulkoistaminen, liiketoimintaprosessien ulkoistaminen
Emoyhtiö CGI Group
Kotisivu www.cgi.com
CGI Suomen pääkonttori Helsingin Pitäjänmäellä.

CGI (Conseillers en Gestion et Informatique), entinen Logica, on globaali IT-alan palveluyritys, joka toimii yli 40 maassa. Sillä on runsas 70 000 työntekijää.

Yritys tarjoaa IT-alan konsultointia, IT-infrastruktuuriratkaisuja, tietojärjestelmien integraatiopalveluja sekä IT- ja liiketoimintaprosessien ulkoistamispalveluja. Sen asiakkaita ovat suuret ja keskisuuret yritykset sekä julkishallinto.

CGI Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CGI Suomi Oy (aiemmin Logica Suomi Oy) työllistää Suomessa noin 3 000 henkilöä. Yrityksen maajohtajana oli 2008–2015 Heikki Nikku (s. 1956)[1] ja vuodesta 2015 Tapio Volanen[2]. CGI on IT-palveluyritys, jonka palveluja ovat konsultointi, tietojärjestelmien integraatiot, IT- ja liiketoimintaprosessien ulkoistamispalvelut sekä IT-palveluiden toteuttaminen. Sen asiakkaita ovat sekä julkisen sektorin toimijat että yksityiset yritykset.

Historia Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CGI osti Logican elokuussa 2012. Logican taustalta löytyvät yritysnimet WM-data, Novo, KT-tietokeskus, PTK-tietokeskus ja Kunnallistieto.

WM-data perustettiin Ruotsissa 1969. Vuonna 1972 Suomessa 300 kuntaa perusti Kunnallistieto Oy:n ja 1977 pääkaupunkiseudun suuret kunnat perustivat Pääkaupunkiseudun tietokeskuskuntainliitto PTK-tietokeskuksen. PTK-tietokeskus ja Kunnallistieto fuusioituvat 1990 ja yrityksen nimeksi tuli KT-tietokeskus, joka listautui Helsingin pörssiin 1997 nimellä Novo Group Oyj.

WM-data laajensi toimintansa Suomeen 1983 ja vuonna 2003 se osti Novon.

Logica, joka toimi yritysnimellä Logica CMG, osti WM-datan liiketoiminnot Pohjoismaissa syksyllä 2006. WM-data-yritysnimi vaihtui Logicaksi 27.2.2008.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.