Little Longnose

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Little Longnose
Карлик Нос
Ohjaaja Ilya Maximov[1]
Käsikirjoittaja Alexander Boyarskiy[1]
Tuottaja Sergey Selyanov, Alexandr Boyarskiy[1]
Säveltäjä Matt Mahaffey
Valmistustiedot
Valmistusmaa Venäjä
Tuotantoyhtiö CTB Film Company, Melnitsa Animation Studio[1]
Levittäjä CTB Film Company[1]
Ensi-ilta 2003[1]
Kesto 78 minuuttia[1]
Alkuperäiskieli venäjä
Budjetti 2 500 000 $
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Little Longnose (ven. Ка́рлик Нос, Karlik Nos) on venäläinen "Melnitsa animation" -studion tekemä animaatioelokuva.[1] Kyseinen elokuva perustuu Wilhelm Hauffin satuun - "Little Long-nose" (1826).[2] Elokuvan ensi-ilta oli 20. maaliskuuta vuonna 2003 Venäjällä ja Latviassa. Yhdysvaltain ensi-ilta oli 21. maaliskuuta vuonna 2004.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotta noita pystyisi hallitsemaan maailmaa, hän tarvitsee lapsen, jolla on erittäin kiltti ja ystävällinen sydän.  Paha noita saa apulaisen ansiosta selville kiltistä pojasta, jonka nimi on Jaakob. Jaakobin isä on suutari Heinz ja äiti Ganna myy yrttejä.  

Eräänä päivänä noita huijaa Jaakobin omaan linnaan. Siellä noita yrittää herättää henkiin pahan kiviolennon pojan avustuksella. Jaakob kuitenkin kieltäytyy siitä, jonka seurauksena noita muuttaa hänet rumaksi kääpiöksi. Samalla selviää, että sillä aikaa, kun Jaakob oli noidan linnassa, oli kulunut jo seitsemän vuotta.  

Palattuaan kotikaupunkiin Jaakob huomaa, että isä Heinz on kuollut ja että äiti Ganna ei tunnista omaa poikaansa kääpiömäisyyden takia. Kaupunkilaiset nauravat Jaakobille ja kiusaavat häntä. Jaakob joutuu epätoivon käsiin, mutta eräänä päivänä hän pelastaa hanhen elämän. Pojalle selviää, että hanhi on kidnapattu sekä lumottu prinsessa Greta. Seitsemän vuotta sitten prinsessa tapasi vahingossa noidan isänsä kirjastossa, joka oli lukemassa taikaopin salaisuuden.  Lopulta Jaakob ja Greta rakastuvat toisiinsa. Yhdessä he joutuvat taistelemaan noidan pahoja aikomuksia vastaan. [3]
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h Film, Little Longnose CTB Film Company. Viitattu 11.12.2018.
  2. Wilhelm Hauff Fairytalez.com. Viitattu 11.12.2018.
  3. Elokuvan esittely (venäjäksi) www.ivi.tv. Viitattu 15.12.2018.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.