Little Fighter 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Little Fighter 2
Little Fighter 2 Logo.png
Kehittäjä Marti Wong ja Starsky Wong
Julkaistu 1999
Lajityyppi Beat 'em up
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Alusta Windows
Lisenssi Ilmaisohjelma
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Little Fighter 2 on ilmaisjakeluun vuonna 1999 tehty peli, jonka ovat luoneet Starsky Wong ja Marti Wong. Pelin uusin versio on tällä hetkellä 2.0. Peli on suosittu ympäri maailmaa ja sillä on miljoonia pelaajia. Pelistä on julkaistu myös nettipelaamiseen tarkoitettu versio Little Fighter Online. Peli on U1 Technology -yhtiön ja Marti Wongin luoma 3D-peli, joka on huomattavasti kehittyneempi versio kuin LF2. Tarina on aivan uusi, ja hahmoja on yli 50.

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on tarkoitus voittaa vastustajat käyttämällä taistelutaitoja tai erilaisia taikoja. Jokaisella hahmolla on omat kykynsä, esimerkiksi Firen pystyy ampumaan tulipalloja ja Freeze tekemään pyörremyrskyn, jonka sisällä olevat henkilöt jäätyvät. Pelissä on useita pelimoodeja, muun muassa mestaruusmoodi ja tasomoodi. Alkuperäisen pelin pohjalta modatuissa peleissä on myös hyvä oppia käyttämään erilaisia "Hell Move" -liikkeiksi kutsuttuja tekniikoita, jotka aiheuttavat suurta tuhoa ja saavat aikaan suurta vahinkoa vastustajaan. "Hell Move" -liikkeet ovat vaikeita oppia, mutta ne opittuaan niiden ei pitäisi olla ongelma.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marti Wong on alkuperäinen Little Fighter -pelien luoja. Hänen tarkoituksenaan oli luoda ihmisiä viihdyttävä peli, joka on kaikille ilmaiseksi ladattavissa. Vuonna 1995 Marti Wong alkoi luoda ensimmäistä Little Fighter -peliään, joka oli kirjoitettu C-kielellä. Marti oli myös tehnyt pelejä tätä ennen, kuten Tekken Fighterin. Huhutaan myös että Little Fighterissa oleva Julian on Tekken Fightersin Jason. Marti kuvailee asiaa niin, että "siihen aikaan oli jatkuvasti lapsia jotka vain halusivat taistella. Pelissä pääsee valitsemaan yhden hahmon 11:stä, ja jokaisella hahmolla on kolme erikoistekniikkaa. Lopulta pitää vain taistella pelissä." Little Fighter (1) saavutti kohtuullisen suosion, enimmäkseen freeware-pelien pelaajien keskuudessa.

Vuonna 1999 Marti päätti luoda uudemman version Little Fighter -pelistä ystävänsä Starsky Wongin kanssa (Marti ja Starsky eivät ole sukulaisia, vain hyviä ystäviä ja opiskelukavereita). Kun Little Fighter 2 -pelin ensimmäinen versio julkaistiin, se saavutti heti suuren suosion. Peli levisi nopeasti ja oli jo kolmen kuukauden kuluttua ladattavissa yli tuhansilta eri sivuilta. Pelin suosio jatkui, ja päivitettyjä versioita pelistä alkoi ilmestyä aina vain uusimpaan, versioon 1.9c:n asti.

Little Fighter 2 on edelleen yksi suosituimpia freeware-pelejä, ja peli, jonka Sprite-sheet-pohjilta on tehty lukuisia flash-animaatioita ja luotu omia hahmoja peliä varten.

Yksi suosittu puoli LF2-pelissä on se, että peliä saa muunnella vapaasti halunsa mukaan. Oman versionsa saa vapaasti julkaista LF2:n kotisivuilla, mutta se ei saa olla kaupallinen tuote, vaan ilmaiseksi ladattavissa.

Vuonna 2005, kun versio 1.9c julkaistiin, Marti ja Starsky lähtivät omille teilleen. Marti tutustui U1 Technology -yhtiöön, jossa alettiin luoda uutta Little Fighter Online -peliä, ja Starsky jatkoi matkaansa Amerikkaan, jossa hän jatkoi opiskeluaan ja meni lopulta töihin Department of Computer Science University of Californiaan, Los Angelesiin.

Syksyllä 2008 luotiin Little Fighter 2.0, joka oli hieman paranneltu versio aiemmasta. Suurin muutos lienee taustamusiikki. Uusi versio on ladattavissa pelin virallisilta sivuilta.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davis, Woody, Dennis, Freeze, Firen, Louis, Rudolf, Henry, John, Deep, Julian (pelin konna), Firzen (Freezen ja Firenin yhdistys joka tapahtuu toisia päin juoksemalla), LouisEX (Louis, joka on vaihtanut voimiansa vahvempiin), Bat.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justin, Knight, Jan, Monk, Sorcerer, Jack, Mark, Hunter, Bandit, Template (läpinäkyvä hahmopohja, joka on tarkoitettu omien hahmojen tekemisen apuvälineeksi (animaatioiden tekoon)).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]