Lisa Andreas

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lisa Andreas

Lisa Andreas (kreik. Λίζα Ανδρέας, Líza Andréas, s. 22. joulukuuta 1987 Kent) on englantilais-kyproslainen laulaja ja Kyproksen vuoden 2004 euroviisuedustaja.

Andreaan isä on englantilainen ja hänen äitinsä on kyproksenkreikkalainen. Vaikka Andreas syntyi Englannissa, hänet kastettiin Kyproksella. Nuoruutensa hän asui Nikosiassa mutta palasi Englantiin, kun hänen isoisänsä alkoi sairastella. Andreas tunnettiin aktiivisena tyttönä, joka otti jo 11-vuotiaana osaa englantilaisen pubin karaokekilpailuun.

Lisa Andreas voitti myöhemmin Gillinghamissa pidetyn kilpailun ja alkoi esiintyä satunnaisesti. Hän teki hyväntekeväisyyskeikkoja kerätäkseen rahaa muun muassa WTC-iskujen uhreille ja leukemiaa sairastaville lapsille. Lisäksi hän on esiintynyt Europride- ja Leicester Pride -kulkueissa ja tehnyt poliisien kanssa yhteistyötä näpistelyn kitkemiseksi.

16-vuotiaana vuonna 2004 Andreas edusti Kyprosta Eurovision laulukilpailussa sijoittuen viidenneksi kappaleellaan Stronger Every Minute. Hän oli vuoden 2004 kilpailun nuorin osanottaja.

Euroviisujen jälkeen Andreas on levyttänyt itse säveltämäänsä musiikkia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.