Lincoln Mark VIII

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lincoln Continental Mark VIII
Lincoln Mark VIII
Valmistaja: Lincoln
Valmistusvuodet: 1993-1998
Luokka: Luksusauto
Korityylit: Coupé
Edeltäjät: Lincoln Mark VII
Kilpailijat: Buick Riviera, Cadillac Eldorado

Lincoln Mark VIII on Ford Motor Companyn Lincoln divisioonan valmistama vuosien 1993 - 1998 välillä valmistama luksusluokan coupé -tyyppinen henkilöauto. Mark -sarjan autojen mukaisesti sen takakontin luukku on muotoiltu pyöreäksi jäljitellen vanhoja autoja jossa tällä kohdalla oli vararengas pystyssä. Mark VIII :t valmistettiin Fordin Wixomin tehtaalla Michiganissa ja se perustuu fordin FN10 -alustaan.

Mark VIII oli saatavana kahtena mallina: perusmallina ja LSC -mallina. Vuonna 1995 LSC -malli sai 10 hp lisää tehoja perusmalliin verrattuna. LSC oli paremmin varusteltu, siinä oli tuplaputket, parempi vaihdelaatikko ja erilaiset värivaihtoehdot kuin perusmallissa.

Mark VIII oli ensimmäinen sarjavalmisteinen auto jossa oli HID -tyyppiset ajovalot. Sitä oli saatavana myös valoilla jotka kääntyivät hieman samalla kun auto kääntyy.

Mark VIII:n voimanlähteenä on 4.6 -litrainen neljä nokka-akselinen (32 venttiilinen) V8, jossa tehoja on 280 hp. Moottoriin sytytysjärjestelmä on siitä erikoinen, että siinä ei ole suurjännitejohtoja ollenkaan, vaan puolat ovat suoraan tulpissa kiinni.

Ensimmäisen ja ainoan kasvojenkohotuksensa Mark VIII sai vuotta ennen tuotannon loppumista, vuonna 1997. Keula ja perä muuttuivat pyöreämmiksi, HID -ajovaloista tuli vakiovaruste ja peileihin tuli valot jotka näyttävät maahan kun ovi avataan. Peileihin tuli myös LED -vilkut ja sisälle autoon tuli ns. teatterivalaistus joka auttaa pimeässä hallintalaitteiden käyttöä. Ennen tuotannon lopettamista Lincolnilta tuli kaksi erikoismallia, Spring Feature ja Collectors Edition. Mark VIII oli tähän mennessä viimeinen Mark -sarjan coupé -malli. Mark nimeä käyttää nykyään Lincolnin mallistossa Lincoln Mark LT, mutta se on luksus avolava.