Lilith Love

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lilith Love: Omakuva, vuodelta 2011

Lilith Love on Henriëtte Johanna Ignatia Maria van Gasterenin (s. 9. syyskuuta 1964 Sevenum, Alankomaat) taiteilijanimi. Lilith Love on valokuvataiteilija, joka tunnetaan välillä kiistoja herättäneistä omakuvistaan. Muita aiheita hänen töissään on vapaus, tasa-arvo, naiseus ja naisten arkkityypit.[1]

Elämänvaiheita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lilith on neljähenkisen perheensä nuorin jäsen. Hänen isänsä työskenteli postivirkailijana. Jo lapsuudessaan hän kiinnostui piirtämisestä, kirjoittamisesta ja ruoan laittamisesta. Hän opiskeli aluksi sihteeriksi ja työskenteli sihteerinä vuosien 1983 ja 2000 välisenä aikana.

Lilith Love: Antaa haarukan hoitaa puhuminen, 2009

Vuonna 2005 Lilith Love julkaisi eroottisen keittokirjan ja hän aloitti bloggaamisen. Bloginsa kuvitukseksi hän alkoi ottaa omakuvia. Vuodesta 2006 alkaen tekstit ovat jääneet pois ja Lilith Love on keskittynyt valokuviin. Hänen työnsä on herättänyt närkästystä ja Saksassa pidetyssä näyttelyssä hänen töitään poistettiin. Hänen uskonnolliset työnsä ovat nousseet Alankomaissa keskustelun aiheiksi.

Vuonna 2012 Lilith Love piti näyttelyn Yhdysvalloissa. Samana vuonna hän aloitti projektin A House is not a home, jossa hän ottaa omakuvia itselleen tuntemattomien henkilöiden kodeissa. Lisäksi hän aloitti työskentelyn borrelioosia sairastavien parissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]