Liisa Väisänen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liisa Väisänen

Kirsi-Liisa Väisänen (s. 1964) on Espanjassa asuva tietokirjailija ja matkaopas.

Liisa Väisänen on koulutukseltaan filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Hän on väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, kirjallisuutta, estetiikkaa ja teologiaa Kairon, Sorbonnen ja Helsingin yliopistoissa. Liisa Väisäsellä on Vatikaanin hyväksymä uskonnollisten kulttuurimatkojen diplomi ja matkailun teknisen johtajan tutkinto sekä matkailualan yrittäjätutkinto Italiassa. Oppaan tutkinnon hän on suorittanut Italiassa ja matkanjohtajan tutkinnon Espanjassa.

Liisa Väisänen on kirjoittanut kaksi uskontoa ja taidetta käsittelevää teosta yhdessä Juha Luodeslammen kanssa. Lasten Keskus Oy on julkaissut teokset Jouluseimen tarina (2009) ja Uskosta taiteeseen (2010). Liisa Väisäsen omia teoksia on julkaissut Kirjapaja ja TUTORS TuBooks. Kirjapaja on julkaissut teokset Kristilliset Symbolit, ikkuna Pyhään (2011), Verkkaisuuden filosofiaa (2013), Mitä symbolit kertovat (2015), Kaikki Italiani (2017), Kuvan tuhat sanaa (2017), Enemmän Espanjaa (2018), Symbolien pitopöydässä (2018), Ranska, rakkaudella (2019), Välimeren helmet (2021). TUTORS TuBooks on julkaissut teoksen Girolamo Savonarola - Renessanssin toiset kasvot (2020), josta tehdyssä äänikirjassa (2021) Väisänen toimii itselukijana. SKS Kirjat julkaisi 2022 kirjan Symbolien Helsinki.

Muita julkaisuja: artikkeli ”Pyhä taiteessa” teoksessa ”40 tapaa kohdata Pyhä” (toim. Aulikki Mäkinen & Eero Jokela, LK-kirjat 2011); Kirja, joka muutti elämäni, WSOY 2013. Artikkeli Suomen symboleista Jarno Limnéllin toimittamassa teoksessa Suomen Idea (2016). Hän on asiantuntijakäsikirjoittaja ja asiantuntia YLE televisiosarjassa Merkkien Salat.

Liisa Väisänen on toiminut konsulttina ja luennoitsijana seuraavissa EU hankkeissa: Järvi-Suomi 2006, Kainuun Etu ja Alberghi Diffusi in Italia.

Tunnustuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Väisänen sai 8.11.2010 Genovassa kaupungin vastaavan kulttuurijohtajan luovuttamana kunniaplaketin kulttuurityöstä kaupungissa. Plaketti luovutettiin Villa Imperialen historiallisessa Cambiaso-salissa, jonka historialliset kattofreskot on vastikään restauroitu entiseen loistoonsa.

Kirkkotaiteen Engel-palkinto 2016.