Liisa Väisänen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liisa Väisänen

Kirsi-Liisa Väisänen (s. 1964) on Espanjassa asuva laaja-alainen kulttuurin ja matkailun ammattilainen. Liisa Väisänen on koulutukseltaan filosofian maisteri kirjallisuustieteestä ja filosofian tohtori estetiikasta. Hän on väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta Genovan yliopistossa ja opiskellut muun muassa filosofiaa, taidehistoriaa, kirjallisuutta, estetiikkaa ja teologiaa Kairon, Sorbonnen, Helsingin ja Joensuun yliopistoissa. Liisa Väisäsellä on Vatikaanin hyväksymä uskonnollisten kulttuurimatkojen diplomi ja matkailun teknisen johtajan tutkinto sekä matkailualan yrittäjätutkinto Italiassa. Oppaan tutkinnon hän on suorittanut Italiassa ja matkanjohtajan tutkinnon Espanjassa. Suomessa hänellä on lisäksi Teatterikorkeakoulussa opintosuorituksia dramaturgiasta. Teologiassa hänellä on käytännön teologian opintokokonaisuus Helsingin yliopistossa.

Liisa Väisänen on kirjoittanut uskontoa ja taidetta käsitteleviä teoksia yhdessä Juha Luodeslammen kanssa. Lasten Keskus Oy on julkaissut teokset Jouluseimen tarina (2009) ja Uskosta taiteeseen (2010) sekä Kirjapaja on julkaissut teokset Kristilliset Symbolit, ikkuna Pyhään (2011), Verkkaisuuden Filosofiaa (2013), Mitä Symbolit Kertovat (2015) ja Kaikki Italiani (2017).

Muita julkaisuja: artikkeli "Pyhä taiteessa" teoksessa "40 tapaa kohdata Pyhä" (toim. Aulikki Mäkinen & Eero Jokela, LK-kirjat 2011); Kirja, joka muutti elàmàni, WSOY 2013.

Matkojen tuottamisen lisäksi hän toimii sekä matkanjohtajana, oppaana, sekä asiantuntijana. Matkailun ohessa hän kirjoittaa artikkeleita ja luennoi taiteesta, kulttuurista, matkailusta ja yrittämisestä. Hänellä on vakiopalsta nimellä Vatikaanin Seurapiiri Suomessa julkaistavassa Synsygus-nimisessä lehdessä sekä kerran kuussa ilmestyvä taidefilosofin palsta Eeva-lehdessä.

Liisa Väisänen on toiminut konsulttina ja luennoitsijana seuraavissa EU hankkeissa: Järvi-Suomi 2006, Kainuun Etu ja Alberghi Diffusi in Italia.

Liisa Väisänen on saanut tunnustuksina vuonna 2009 Pro Arte -mitalin Maecenas Killan myöntämänä ja vuonna 2010 Martti Ahtisaari -mitalin myöntäjänä FTC.

Liisa Väisänen sai 8.11.2010 Genovassa kaupungin vastaavan kulttuurijohtajan luovuttamana kunniaplaketin kulttuurityöstä kaupungissa. Plaketti luovutettiin Villa Imperialen historiallisessa Cambiaso-salissa, jonka historialliset kattofreskot on vastikään restauroitu entiseen loistoonsa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]