Liikennemaantiede

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liikennemaantiede on osa kulttuurimaantiedettä ja se tarkastelee liikenteen osa-alueiden maantieteellistä sijoittumista. Sitä voidaan käyttää hyväksi yhdyskuntasuunnittelussa. Liikennemaantiede on yhteydessä talousmaantieteeseen. Eri asioiden saavutettavuus ja eri alueiden kehittymiskyky ovat riippuvaisia talousmaantieteestä ja liikennemaantieteestä.[1] Olemassa olevien liikennevirran järjestelmien maantieteellisen sijainnin huomioimista voidaan käyttää hyväksi uusien liikenteen alueiden suunnittelussa. Liikennemaantieteellisin kartoituksin voidaan selvittää liikenteen vaikutuksia ympäristöön, joka on syytä ottaa huomioon maankäytön suunnittelussa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. talouden, liikenteen ja saavutettavuuden maantiede Metropolialueen innovatiivisen kasvun alustat. 30.9.2015. Helsingin yliopisto. Viitattu 23.3.2024.
  2. Veikko Hintsanen: Sote vai liikennemaantiede liikennesuunnittelun perustaksi ja taustavaikuttajaksi-ongelma eduskuntaan keväällä 2021 Uusi Suomi. 10.12.2020. Alma media Oyj. Viitattu 23.3.2024.