Lewis Williamson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lewis Williamson (s. 11. marraskuuta 1989 Dundee, Skotlanti, Iso-Britannia) on skotlantilainen moottoriurheilija. Hän aloitti uransa karting-sarjoissa kahdeksanvuotiaana voittaen British Open-, British Grand Prix Super Kart-, The Scottish Open- ja 125 ICC -tittelit vuoteen 2008 mennessä.

Vuonna 2008 Williamson siirtyi Britannian Formula Renault -sarjaan. Hän sijoittui kuudenneksi talvisarjassa ja neljänneksi Portugalin Formula Renault -talvisarjassa. Hän ajoi myös muutaman kilpailun Formula Jedi -sarjassa. Vuonna 2009 Williamson sijoittui kymmenenneksi Britannian Formula Renault -sarjassa. Samana vuonna hän sai British Racing Driver's Clubin Rising Star -palkinnon. Hän jatkoi sarjassa seuraavana vuonna sijoittuen sarjan toiseksi. Palkinnoksi Williamson sai McLaren Autosport Awardin ja mahdollisuuden testata McLarenin F1-autoa. Vuonna 2011 Williamson kilpaili World Series by Renault -sarjassa neljä kilpailua saavuttamatta pisteitä. Hän kilpaili myös GP3-sarjassa Arden-tallissa. Hän starttasi paalupaikalta Valencian kilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi. Sprinttikilpailussa hän ajoi kuudenneksi. Hän voitti yhden kilpailun Silverstonen sprinttikilpailussa ja sijoittui sarjan kahdeksanneksi.lähde?

Vuonna 2012 Williamson kilpaili jälleen World Series by Renault -sarjassa.[1] Hän ajoi viisi kilpailua, kunnes hänet korvattiin António Félix da Costalla. Myöhemmin Williamson teki paluun GP3-sarjaan siirtyen Status GP -talliin.[2] Hän keräsi 11 pistettä sijoittuen sarjan 17:ksi. Vuonna 2013 Williamson jatkoi GP3:ssa uudessa Bamboo Engineering -tallissa. Hän saavutti yhden kolmossijan ja 44 pistettä sijoittuen sarjan 11:ksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Thecheredflag
  2. [1] Status GP sing up Scottish racer Lewis Williamson