Lenne and The Lee Kings

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lenne and The Lee Kings oli vuosina 1964–1967 toiminut ruotsalainen popyhtye.

Yhtyeen perustaja Lenne Broberg aloitti 1960-luvun alussa The Falcons -nimisessä yhtyeessä, josta seurasi The Adventurers. Lennen jouduttua armeijaan Jan Rohde otti hänen paikkansa, ja näin muodostui Suomessakin suosittu Jan Rohde and The Adventurers. Lennen vapauduttua armeijasta lokakuussa 1964 syntyi The Lee Kings jonka muodostivat Lenne Broberg (laulu), Bengt Dalén (soolokitara), Bjärne Möller (komppikitara), Bo Rosendahl (basso) ja Thomas Strandberg (rummut). Rosendahlin ja Strandbergin korvasivat pian Olle Nordström ja Lasse Sandgren. Tällä kokoonpanolla tehtiin "Stop the Music" joka menestyi loistavasti Ruotsissa ja Suomessa.

Yhtye esiintyi kesällä 1965 ahkerasti Suomessa, jossa "Stop the Music" pysyi myyntilistan kärjessä elokuusta marraskuuhun. Tämän jälkeen yhtyeen levyt eivät enää Suomessa menestyneet, mutta Ruotsin listoille nousivat "Que sera sera", "L.O.D. (Love on Delivery)" ja "I Can’t Go On Living Baby Without You". Nordström ja Sandgren jättivät yhtyeen, ja heidän tilalleen tulivat englantilaiset muusikot Mike Watson ja Tony Walter. Loppuaikoina yhtyeessä ehtivät soittaa kitaristi Johnny Lund ja rumpali Stefan Möller.

Yhtyeen hajottua Lenne Broberg siirtyi soolouralle, ja vuonna 1968 syntyi Ruotsin listoille noussut "Mälaro kyrka" josta Eero Raittinen teki suomenkielisen version "Vanha holvikirkko".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]