Legion (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Legion
Legion posteri.jpg
Ohjaaja Scott Stewart
Käsikirjoittaja Peter Schink
Scott Stewart
Tuottaja David Lancaster
Michel Litvak
Säveltäjä John Frizzell
Kuvaaja John Lindley
Leikkaaja Steven Kemper
Pukusuunnittelija Wendy Partridge
Pääosat Paul Bettany
Lucas Black
Tyrese Gibson
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Screen Gems
Levittäjä Screen Gems
InterCom
Netflix
Ensi-ilta 22. tammikuuta 2010
Kesto 100 minuuttia
Alkuperäiskieli englannin kieli
Budjetti 26 miljoonaa dollaria
Tuotto 67 918 658 dollaria[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Legion on vuonna 2010 ensi-iltansa saanut Scott Stewartin ohjaama elokuva.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Arkkienkeli Mikael putoaa taivaasta maahan ja leikkaa siipensä. Hän murtautuu kiinalaiseen varastoon, jossa hän tainnuttaa vartijan ja sitoo haavansa. Myöhemmin, hän löytää aseita ja ottaa mukaansa mm. M16 ja MP5. Myöhemmin, kaksi poliisia Burton ja Estevez partioivat varaston läheisiä katuja, mutta he pysähtyvät varaston kohdalle, johon Mikael on räjäyttänyt aukon, poliisit yrittävät pidättää häntä, kunnes Mikael kaappaa Estevezin. Yhtäkkiä Burtonin pää alkaa täristä rajusti. Tärinän loputtua hänellä on selvästi muuttuneet mustat silmät ja hain tapaiset hampaat. Burton ampuu Estevezin, mutta Mikael ampuu hänet. Mikael varastaa heidän poliisiautonsa ja lähtee ajamaan pois Los Angelesista, kaupungin valot sammuvat auton liikkuessa pois kaupungista. Maailmanloppu on alkanut.

Myöhemmin, jossain päin Mojaven aavikolla on pieni ruokabaari, Ronald, jossa elelevät Jeep, Bob, Percy ja Charlie. Vanha nainen Gladys Foster tulee ruokabaariin, joka pienen riidan jälkeen muuttuu samaksi kuin Burton ja puraisee erästä asiakasta, Howardia, niskasta. Gladys nyt riivattuna hyppää seinälle ja alkaa kiipeillä katossa. Bob ottaa kiväärin ja alkaa ampua Gladysia, mutta Gladys on nopeampi, laskeutuu katosta ja lyö hänet maahan. Jeep ottaa kiväärin, muttei pysty ampumaan Gladysia. Ruokabaariin juuri tullut Kyle (Tyrese Gibson) ampuu Gladysin.

Myöhemmin, Mikael saapuu Ronaldsiin, ja kertoo, että Jumala on menettänyt uskonsa ihmisiin ja on lähettänyt enkeleitä "riivaamaan" heikkotahtoisia ihmisiä. Charlie on raskaana ja Mikael kertoo myös, että hänen lapsensa kantaa ihmiskunnan toivoa. Asukkaat varustautuvat ja valmistautuvat ensimmäiseen hyökkäykseen. Yöllä Percyn, Bobin, Kylen, Jeepin ja Mikaelin vartioidessa ruokabaarin katolla, he kuulevat jotain ääntä. Percy tunnistaa sen olevan jäätelöauton musiikkia, jäätelöauto ajaakin ruokabaarin eteen. Jäätelömies (Doug Jones) tulee pois autosta, muttei huomaa katolla olevia vartijoita. Kylen tehdessä kommentin siitä, ettei mies ole niin paha, jäätelömies kääntää nopeasti päänsä katolle ja huomaa porukan. Hän huutaa niin, että hänen leukansa levenee alaspäin enemmän kuin ihmisellä. Hänen kätensä muuttuvat pitkiksi ja hän alkaa hämähäkki-apinamaisesti juosta kohti selviytyjiä. Ennen kuin jäätelömies ehtii hypätä katolle, Mikael ampuu hänet konekiväärillä. Samassa, enemmän riivattuja alkaa tulla autoilla ja yrittävät päästä ruokabaariin. Muut ensin kieltäytyvät ampumasta heitä, mutta kun Mikael kertoo, että he eivät enää ole ihmisiä, kaikki katolla olevat avaavat tulen kohti autoja. Riivatut kuitenkin pääsevät ruokabaarin edustalle, mutta selviytyjät ampumalla suuret määrät heitä, kuitenkin Howard siepataan tulitaistelun aikana. Riivatut kuitenkin yhtäkkiä lähtevät pois ruokabaarista.

Seuraavana päivänä, Howardin puoliso, Sandra (Kate Walsh) kuulee Howardin huutoa ulkoa, avatessaan oven, hän on ristiinnaulittu ylösalaisin, ja hänen kehonsa peittävät isot, furunkuloosin aiheuttamat näppylät. Sandra yrittää auttaa häntä, mutta Howard räjähtää levittäen syövyttävää happoa ympärilleen. Sandran pysäyttämistä yrittänyt Percy, suojaa häntä hapolta, kunnes he tulevat takaisin ruokabaariin. Percy kaatuu kuolleena maahan, paljastaen hänen selkärankaa. Loput selviytyjät valmistautuvat toiseen yöhön, ja Mikael kertoo, että ensimmäisen yön aikana riivatut kokeilivat heidän vahvuuksia, seuraavaksi he kokeilevat heidän heikkouksia.

Toisen yön tullessa, pakettiauto pysähtyy tankkaamaan. Selviytyjät yrittävät häätää kuljettajan, sillä autonvalo houkuttelee riivattuja takaisin ruokabaariin. Kyle ryntää pelastamaan pakettiautoon jääneen pienen pojan (Cameron Harlow), mutta hän muuttuu riivatuksi ja tappaa Kylen. Audrey (Willa Holland), Sandran tytär, juoksee auttamaan Kylea, mutta poika yllättää hänet ja Audrey joutuu piiloutumaan pakettiautoon. Sandra anoo Mikaelia auttamaan Audreyita, ja pienten vastustelujen jälkeen Mikael suostuu. Hän polttaa auton käyttämällä bensapistoolia ja asetta, jonka jälkeen Audrey ja Mikael juoksevat takaisin ruokabaariin auton räjähtäessä. Charlie synnyttää, mutta Sandra kaappaa vauvan, ja sanoo, että se on vain yksi vauva. Arkkienkeli Gabriel ilmestyy ruokabaariin juuri, kun Mikael ampuu Sandran. Bob yrittää ampua Gabrielia, mutta Gabriel haavoittaa hänet lävistämällä häntä kylkeen omalla siivellään. Mikael käskee Jeepin ja Charlien lähteä ruokabaarista ja antaa Jeepille poliisiauton avaimet. Mikael taistelee Gabrielia vastaan, mutta Gabriel lävistää Mikaelin rintakehän läpi sauvallaan. Mikael kuolee ja hänen ruumiinsa haihtuu. Gabriel löytää tiskin takana lojuvan Bobin sytytin kädessä, Bob sytyttää pääkaasuputken ja ruokabaari räjähtää, uhraten itsensä ja tappaen lauman riivattuja. Jeep, Charlie ja Audrey pakenevat autolla, mutta eloon jäänyt Gabriel hyppää auton katolle. Gabrielin yrittäessä ottaa vauvaa, Audrey huutaa Jeepille, että hän jarruttaisi auton heti. Jeep jarruttaa ja auto lentää nurinpäin. Jeep ja Charlie selviytyvät, mutta Audreyn kohtalo on epäselvä. He juoksevat vuorille Gabrielin jahdatessa heitä. Jeep tippuu pieneen solaan, jossa Gabriel yrittää tappaa hänet. Kuitenkin taivaasta pudonnut Mikael puolustaa Jeepiä viime hetkellä. Gabriel hämmästyy ja kysyy, miksi hän on elossa? Mikael vastaa, että Gabriel teki niin kuin Hän käski, mutta Mikael teki niin, kuin Hän halusi. Mikael ja Gabriel taistelevat lyhyeen, kunnes Mikael haavoittaa Gabrielia vakavasti. Mikael on juuri tappamassa häntä, mutta ei tee sitä. Gabriel pyytää anteeksi Mikaelilta ja lentää takaisin taivaaseen. Mikael selittää Jeepille, että hän on todellinen lapsen suojelija. Jeep kysyy, palaako Mikael takaisin, Mikael sanoo uskovansa siihen ja Mikael lentää taivaaseen. Jeep ja Charlie nousevat vuoren huipulle, ja näkevät pienen kaupungin laaksossa.

Elokuva loppuu Jeepin, Charlien ja vauvan ajaessa pois takakontti lastattuna aseilla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Paul Bettany  Arkkienkeli Mikael  
 Lucas Black  Jeep Hanson  
 Tyrese Gibson  Kyle Williams  
 Adrianne Palicki  Charlie  
 Charles S. Dutton  Percy Walker  
 Kevin Durand  Arkkienkeli Gabriel  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Legion Internet Movie Databasessa. (englanniksi)
  • Legion Elonetissä.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.