Mark Lee (rap-artisti)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Lee Mark)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mark Lee
Henkilötiedot
Syntynyt2. elokuuta 1999 (ikä 24)
Vancouver, Kanada
Ammatti Rap-artisti
Muusikko
Laulukielet korea, englanti
Tyylilajit K-pop
Yhtyeet NCT U, NCT 127, NCT Dream
Levy-yhtiöt SM Entertainment

Mark Lee (s. 2. elokuuta 1999 Vancouver, Kanada) on kanadalainen rap-artisti. Hän on nuoresta asti ollut mukana levy-yhtiö SM Entertainmentin projektissa "SM Rookies". SM Rookieissa Lee oli neljä vuotta, kunnes hän debytoi räppärinä yhtyeessä NCT U (1. huhtikuuta 2016). Myöhemmin hän debytoi myös alaryhmässä NCT 127 (7. heinäkuuta 2016) ja viimeisimpänä hän debytoi johtajana kolmanteen alaryhmään NCT Dream (24. elokuuta 2016). Lee on NCT:n ainoa jäsen, joka on debytoinut kolmessa alaryhmässä jotka ovat NCT 127, NCT Dream ja NCT U. Hän oli yksi ensimmäisistä NCT:n ulkomaisista jäsenistä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lee valittiin SM Rookieihin Kanadassa pidettävässä koe-eesiintymisessä vuonna 2013. Kun Lee oli valittu yhdeksi SM Rookieista, hän muutti Etelä-Koreaan erittäin nuorena treenaamaan K-Idoliksi. Kolmen vuoden harjoittelun jälkeen Lee teki debyyttinsä ja on tähän mennessä debytoinut kolmessa eri sub-unitissa (NCT U, NCT 127 ja NCT Dream).

Lee on tehnyt myös yhteistyössä musiikkia EXO:n Xiumin:in ([STATION] 시우민 X 마크 'Young & Free') ja Park Jae-Jung:in ([STATION] 박재정 X 마크 'Lemonade Love' ) kanssa.

Mark on toiminut vuodesta 2019 lähtien K-pop ryhmä SuperM:n jäsenenä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]