LeMill

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
LeMill
Kotisivu lemill.net
Slogan Web-yhteisö oppimisresurssien löytämiseen, tuottamiseen ja jakamiseen
Kaupallinen ei
Tyyppi Virtuaaliyhteisö
Kielet kymmeniä
Avattu 2006
Nykyinen tila Aktiivinen

LeMill on web-yhteisö oppiresurssien löytämiseen, tuottamiseen ja jakamiseen. LeMill on EU-rahoituksella kehitetty opettajille ja opetuksesta kiinnostuneille suunnattu wikimäinen yhteisö sekä tietovaranto, jossa yhteisön jäsenet voivat yhteiskehittää oppimateriaalia, menetelmäkuvauksia sekä työkalukuvauksia. LeMill-sana on lyhenne sanoista "learning mill", "oppimismylly".

LeMill on sekä ilmainen ja avoin palvelu, jota tarjotaan julkisen rahoituksen turvin osoitteessa lemill.net, että avoimen lähdekoodin palvelinohjelmisto, jonka kuka tahansa voi asentaa omaan käyttöönsä ja jonka kehittämiseen voi vapaasti osallistua.

Historia ja kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LeMill-palvelun kehitystyö alkoi CALIBRATE-hankkeessa vuoden 2005 syksyllä. Ensimmäinen avoin beta-versio julkaistiin 22. toukokuuta 2006. Yhteisön jäsenmäärä kasvoi kolmessa vuodessa 5900 jäseneen ja ylitti vuoden 2012 alussa 2500 jäsenen määrän. LeMilliä kehitettiin ketterien menetelmien mukaisesti, yhdistäen Scrumia ja Extreme Programmingia. Kehitystiimi oli hajautettu neljään EU-maahan, joten kehitystyö tehtiin täysin avoimessa Trac-ympäristössä osoitteessa lemill.org.[1] CALIBRATE-hankkeen päätyttyä keväällä 2008 kehitystyö on jatkunut Viron Tiikerinloikkasäätiön rahoituksella.

LeMillin käyttöliittymä on vapaaehtoisvoimin käännetty 13 kielelle. Vuoden 2009 keväällä yhteisön lähes 6000 jäsentä olivat tuottaneet yli 7000 oppiresurssia yli 30 kielellä. Vuoden 2012 alussa yhteisön yli 25000 jäsentä olivat tuottaneet yli 44000 oppiresurssia yli 70 kielellä.

LeMillin kehitystä koordinoi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Medialaboratorion Oppimisympäristöjen tutkimusryhmä.

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LeMillin kehitystä ja ylläpitoa ovat rahoittaneet seuraavat tahot:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tarmo Toikkanen: Distributed design and development using agile methods and Trac (XP2006 presentation) 21.6.2006. Viitattu 27.5.2009. en

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]