Laukaan lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sydän-Laukaan koulu ja Laukaan lukio, 2003-2007 peruskorjattu osa
Laukaan lukio
Lukion uudet tilat syksyllä 2020

Laukaan lukio on Laukaassa toimiva lukiokoulutusta antava oppilaitos. Lukion rehtorina toimii Jyri Pesonen.[1]

Lukion sijaitsee Laukaan kirkonkylällä ja opiskelijoita lukiossa on noin 260.[2]

Peruskorjaus 2003–2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaan lukion ja Sydän-Laukaan koulun yhteisten tilojen peruskorjaus aloitettiin vuonna 2003, jolloin vanhempien tilojen yhteyteen rakennettiin liikuntahalli. Liikuntahalli on koulun omaisuutta, mutta koulun lisäksi sen tiloja käyttävät useat urheilujärjestöt ja -joukkueet. Halli otettiin käyttöön syksyllä 2004, mutta viralliset avajaiset pidettiin vasta joulukuussa 2004.

Koulun vanhempien tilojen peruskorjaus aloitettiin noin vuosi liikuntahallin valmistumisen jälkeen. Peruskorjauksen ensimmäisessä osassa koulun A-siipi, jossa oli lähinnä Sydän-Laukaan koulun tiloja, purettiin sisältä täysin ja peruskorjattiin uuteen muotoon. Seuraavana oli vuorossa koulun osa, jossa sijaitsivat opettajainhuone, juhlasali ja ruokala. Kyseinen osa purettiin täysin ja paikalle rakennettiin uusi rakennus, joka valmistui kesällä 2007. Uudessa osassa sijaitsevat nykyisin opettajainhuone, tiloja opiskelijoille, ruokala, musiikkiluokka ja noin 100 hengelle tarkoitettu auditorio. Uusi rakennus otettiin käyttöön syksyllä 2007.

Samalla kun uutta osaa rakennettiin, peruskorjattiin koulun historiallisin osa. Pääpiirteittäin rakennuksen sisältä purettiin kaikki pois, jonka jälkeen rakennettiin uutta tilalle. Joidenkin luokkatilojen kokoa ja käyttötarkoitusta muutettiin peruskorjauksen yhteydessä.

Peruskorjauksen viimeisessä vaiheessa korjattiin koulun lukiosiipi, joka siirtyi vuonna 2020 yläkoulun käyttöön lukion uusien tilojen valmistuttua.

Uudisosa sisältä

Uudet tilat otettiin käyttöön 2020[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaan lukion uusien tilojen rakentaminen aloitettiin kesällä 2019 ja ne otettiin käyttöön lukuvuonna 2020–2021.[2] Uudisosaan tuli lukiolle mm. uudet luokkatilat, runsaasti välituntitilaa, paikkoja opiskelijoiden itsenäiseen opiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn sekä oma opettajainhuone ja muut hallintotilat. Lisäksi uudisrakennukseen rakennettiin Sydän-Laukaan koulun kanssa yhteinen ruokala ja musiikin opiskelutilat. Uusia liikunnan ja kuvataiteen tiloja ei rakennettu.

Uudisosaan rakennettiin luokka- ja muita opetustiloja myös ammattioppilaitos POKElle. POKEn opiskelijat myös käyttävät yhteistä ruokalaa ja välituntitiloja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhteystiedot ja henkilökunta Laukaan lukio. Viitattu 11.9.2020.
  2. a b Hakijalle Laukaan lukio. Viitattu 11.9.2020.