Larry Kusche

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Larry Kusche (oik. Lawrence David Kusche, s. 1. marraskuuta 1940) on tunnettu väitetyn Bermudan kolmion laivojen ja lentokoneiden katoamisten epäilijä. Hän on toiminut muun muassa lentäjänä ja kirjastonhoitajana.

Kusche kiinnostui Bermudan kolmiosta, kun kirjastonhoitajana joutui tekemisiin monien kolmiota koskevien kyselyjen kanssa. Kun Kusche alkoi tutkia Bermudan kolmiota ensimmäistä kirjaansa varten, hän uskoi katoamisten olevan arvoituksellisia, mutta saatuaan tietoa luotettavista lähteistä muutti kantaansa. Useimmat katoamiset tapahtuivat myrskyjen aikaan tai olivat onnettomuuksia tai sattuivat kaukana väitetyn Bermudan kolmion alueesta. Kusche päätteli Bermudan kolmion olevan keinotekoinen arvoitus. Niinpä Kusche kirjoitti kirjan The Bermuda Triangle Mystery – Solved (ISBN 0-87975-971-2) (1975)[1].

Hän kirjoitti myös tunnetusta Lento 19:n katoamisesta kirjan The Disappearance of Flight 19, jossa selitti lentueen katoamisen luonnollisesti. Kusche haastatteli muun muassa sen aikaista, tapauksesta tietoista laivaston henkilökuntaa. Kusche lensi itse koneella Avengerien reitin. Kusche selitti miksi lentäjä väitti virheellisesti olleensa Florida Keysin yllä.

Kuschen kirjaa on kritisoitu ainakin yhdellä englanninkielisellä verkkosivulla. Kuschen löydökset ja tutkimusmenetelmät ovat niiden mukaan epävarmoja.

Bibliografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lawrence David Kusche: The Bermuda Triangle Mystery Solved. Prometheus Books, 1995. ISBN 0-87975-971-2. (englanniksi)
  • Lawrence David Kusche: The Disappearance of Flight 19. HarperCollins, 1980. ISBN 0-06-012477-6. (englanniksi)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bermuda (or "Devil's") Triangle skepdic.com. 19.12.2011. Viitattu 16.4.2012. (englanniksi)