Laetitia Casta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laetitia Casta vuonna 2005.

Laetitia Marie Laure Casta (s. 11. toukokuuta 1978 Pont-Audemer, Ranska) on ranskalainen huippumalli ja näyttelijä. Hänen mallinuransa alkoi 15-vuotiaana, kun valokuvaaja löysi hänet hänen viettäessään lomaa Korsikalla. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten kosmetiikkajätti L'Oréalin kasvona, mutta hän on toiminut myös lähes kaikkien tärkeimpien muotitalojen mallina, muun muassa Giorgio Armanin, Chanelin ja Yves Saint Laurentin. Hän on myös muotisuunnittelija Saint Laurentin läheinen ystävä.

Castalla on kaksi lasta: vuonna 2001 syntynyt tytär, jonka isä on Castan entinen poikaystävä, valokuvaaja Stéphane Sednaoui, ja vuonna 2006 syntynyt poika, jonka isä on Castan nykyinen kihlattu, italialainen näyttelijä Stefano Accorsi.

Casta on näytellyt vuonna 2010 ilmestyneessä ranskalaisessa elokuvassa Gainsbourg – tarina legendasta. Hänen roolihahmonsa oli Brigitte Bardot.

Mariannena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Casta valittiin vuonna 1999 Marianneksi, joka on Ranskan symboli ja koristaa kuvallaan muun muassa ranskalaisia postimerkkejä ja kolikoita. Vain vähän valintansa jälkeen vuonna 2000 hän päätti kuitenkin muuttaa Lontooseen, mikä aiheutti suuren kohun. Castan Marianne-kausi päättyi vuonna 2003.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Normandia. Suomentanut Ilkka Rekiaro, Päivi Rekiaro, Helena Rantasuo ja Katri Mäkinen. Tammi, 2008. ISBN 978-951-31-4102-8.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.