Kyyria (EP)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyyria EP
Kyyria
EP-levyn Kyyria EP kansikuva
EP-levyn tiedot
 Julkaistu 11. huhtikuuta 1993
 Tuottaja(t) Timo Tolkki
 Tyylilaji metalli
 Kesto 13.26
 Levy-yhtiö omakustanne
Kyyrian muut julkaisut

Kyyria EP
1993
Blessed Ravings
1994

Kyyria EP on Kyyria-yhtyeen omakustanne-EP vuodelta 1993. EP äänitettiin Helsingissä TTT Studiolla joulukuussa 1992 ja tuottajana toimi Stratovariuksen kitaristi Timo Tolkki, joka myös laulaa taustalaulua kappaleella "Aprés Nous Le Déluge". Orkestereista Jimsonweed, Blake[1][2], Judgement[3], Lullacry, Coarse[4] tunnettu Kimmo Aroluoma soittaa bassoa EP:llä. Tämä on ainoa Kyyrian julkaisu jolla Aroluoma soittaa. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että sekä Aroluoma että rumpali Karppinen ovat molemmat soittaneet Gandalf-yhtyessä[5], eri syistä ja eri aikoina. Karppinen joutui jättäytymään pois Gandalf-yhtyeestä syksyllä 1993, koska Kyyria vei häneltä liikaa aikaa[6]. Yhtyeellä ei vielä tässä vaiheessa uraa ollut levysopimusta ja siksi EP on tuotettu omakustanteena.

Versioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:llä olevat versiot kappaleista eroavat myöhemmin julkaistuihin versioihin, joskus merkittävästi. Kappaleet "Winter Winds" ja "Après Nous Le Déluge" julkaistiin uudelleen äänitettyinä ja koko lailla uudelleen miksattuina levyllä Blessed Ravings. EP:llä oleva kappale "Peacock's Foot" on melkein eri sävellys verrattuna Alien-levyllä julkaistuun uudelleen äänitettyyn versioon.

Nimi "Peacock's Foot" on viittaus Kamasutrassa mainittuun kynsillä ihoon painettuun jälkeen, joka on sanottu muistuttavan riikinkukon jalkaa.

Nimisekaannus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP tunnetaan joskus myös nimellä Winter Winds EP, johtuen levyn ensimmäisen kappaleen nimestä. Virallisesti, tarkoittaen Teoston rekisterin mukaan, EP on kuitenkin nimetön.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Winter Winds – 3.27 (säv. Mikael Tanner, san. Mikael Tanner, sov. Kyyria)
  2. Après Nous Le Déluge – 5.02 (säv. Mikael Tanner, san. Mikael Tanner, sov. Kyyria)
  3. Peacock's Foot – 4.57 (säv. Mikael Tanner, san. Mikael Tanner, sov. Kyyria)

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]