Kuunari Rickhard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuunari Rickhard oli suomalainen kuunari, joka katosi syysmyrskyssä Itämerellä loka-marraskuussa 1921 ollessaan matkalla Lyypekistä Mäntyluotoon. Laivan miehistöön kuului yhdeksän henkilöä, ja lisäksi mukana oli yksi matkustaja.

Rickhard lähti lokakuun puolivälissä 1921 suolalastissa Lyypekistä kohti Mäntyluotoa. Laiva oli jo menomatkalla Lyypekkiin vuotanut pahasti, mutta vuoto oli saatu hallintaan pumpuilla. Kun laivasta ei ollut kuulunut mitään yli kolme viikkoa sen lähdön jälkeen, aloitettiin etsinnät.

Erään saksalaisen Raumalle saapuneen laivan kapteeni oli nähnyt Nurmesluodon edustalla, Relandersgrundin ja Bergskärin majakan välillä merenpinnasta kohonneen katkenneen laivanmaston. Myöhemmissä tutkimuksissa päädyttiin siihen tulokseen, että tämä hylky ei ollut kuunari Rickhard vaan todennäköisesti samalla seudulla uponnut turkulainen kaljaasi Oskar, jonka miehistö oli päässyt pelastautumaan Kaunissaareen. Kuunari Rickhardin kohtalo jäi lopulta epäselväksi.

Kuunari Rickhard oli rakennettu Rönnessä Bornholmissa vuonna 1886. Sen pituus oli 40 metriä, leveys 8.34 metriä ja syväys 3,38 metriä sekä vetoisuus 270 nettorekisteritonnia. Kuunari Rickhard rekisteröitiin Raumalle vuonna 1914, ja sen omisti kauppias J. W. Valtonen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]