Kuroshitsuji

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kuroshitsuji (Black Butler)
Kuroshitsuji kansi 1.jpg
黒執事,
(Kuroshitsuji)
Genre toiminta, draama, yliluonnollinen, mysteeri, tragedia
Manga
Tekijä Yana Toboso
Julkaisija Japanin lippuSquare Enix
Yhdysvaltain lippu Kanadan lippu Yen Press
Sarjajulkaisulehti Monthly GFantasy
Ensimmäinen painatus 16. syyskuuta 2006 – Jatkuva
Kirjojen lukumäärä 13 (jatkuva)
TV-anime
Ohjaaja Shinohara Toshiya
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japanin lippu TBS, MBS, Animax
Alkuperäinen lähetyskierros 20082009
Jaksojen määrä 24
TV-anime : Kuroshitsuji II
Ohjaaja Hirofumi Ogura
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japanin lippu TBS, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 1. heinäkuuta 201017. syyskuuta 2010
Jaksojen määrä 12

Kuroshitsuji ( jap. 黒執事, eng. Black Butler) on Yana Toboson piirtämä ja kirjoittama mangasarjakuva, jota on julkaistu vuoden 2006 syyskuusta lähtien Square Enixin shōnen-mangaan keskittyneessä lehdessä Monthly GFantasy. Sarja keskittyy Sebastian Michaelikseen, demoniseen hovimestariin ja henkivartijaan, joka palvelee 13-vuotiasta aatelispoika Ciel Phantomhivea, tämän kanssa tekemänsä sopimuksen mukaan. Shinohara Toshiyan ohjaama ja A-1 Picturesin tuottama 24-jaksoista animesarjaa alettiin näyttää Japanissa vuoden 2008 lokakuussa. Sunnuntaina 14.6.2009 julkistettiin tieto toisesta tuotantokaudesta animesarjaan, ja hieman myöhemmin Undertaker-nimistä hahmoa sarjassa ääninäyttelevä Junichi Suwabe varmisti tiedon virallisessa blogissaan.

Suomessa aloitettiin mangan julkaisu vuoden 2012 heinäkuun puolivälissä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat sijoittuvat Lontoon liepeillä sijaitsevaan kartanoon viktoriaaniselle kaudelle. Hovimestari Sebastian Michaelis palvelee Ciel Phantomhiven nimissä. Ciel on 13-vuotias kuningattarelle työskentelevä poika, joka johtaa Phantomhiven aatellissukua ja lelu- ja karamelli-imperiumia. Sebastian suoriutuu kaikista Cielin hänelle antamistaan tehtävistä Englannin suojelemiseksi vaivatta, demonisen perunsa ja Cielin kanssa tekemänsä faustilaisen sopimuksen tähden.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian Michaelis

Ääninäyttelijä: Daisuke Ono (jap.) , Michael Taturn (eng.)
Sebasuchan Mikaerisu (セバスチャン・ミカエリス) on demoni, joka on tehnyt Cielin kanssa sopimuksen. Sopimukseen kuuluu, että Sebastian toimii Cielin henkivartijana ja hovimestarina, toteuttaen kaikki pojan mahdolliset käskyt. Vastineeksi Sebastian saa palvelustaan sen, että Cielin kuollessa tämä saa sielun itselleen.

Ciel Phantomhive

Ääninäyttelijä: Maaya Sakamoto (jap.) , Brina Palencia (eng.)
Shieru Fantomuhaivu (シエル ファントムハイヴ) on Phantomhiven arvostetun aatelissuvun viimeinen jäsen. Hän on myös Funtom Companyn (lelut&makeiset) 13-vuotias johtaja, joka tunnetaan alamaailmassa myös kuningattaren vahtikoirana. Hän selvittää Sebastianin avustuksella alamaailmassa tapahtuvia rikoksia ilman virallisten poliisien apuja. Ciel jäi orvoksi menettäessään vanhempansa, Vincent ja Rachel Phantomhiven, traagisessa tulipalossa. Epätoivon iskiessä hän kutsui demonia, jonka kanssa sitten teki koko loppuelämänsä ajan sitovan sopimuksen. Phantomhiven elämä ei ole vain virallisten papereiden vatvomista ja rikosten selvittämistä, vaan hän joutuu myös kestämään ennaltavalittua kihlattuaan, Lady Elisabethia. Sebastian ei myöskään päästä poikaa helpolla huolimatta sopimuksesta. Hovimestari pakottaa Cielin ankeille viulutunneille ja sitäkin kiusallisemmille tanssitunneille. Opettajana kukas muukaan, kuin arvostettu demonimme.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]