Kuroshitsuji

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kuroshitsuji (Black Butler)
Kuroshitsuji kansi 1.jpg
黒執事,
(Kuroshitsuji)
Genre toiminta, draama, yliluonnollinen, mysteeri, tragedia
Manga
Tekijä Yana Toboso
Julkaisija Japanin lippuSquare Enix
Yhdysvaltain lippu Kanadan lippu Yen Press
Sarjajulkaisulehti Monthly GFantasy
Ensimmäinen painatus 16. syyskuuta 2006 – Jatkuva
Kirjojen lukumäärä 18
TV-anime
Ohjaaja Shinohara Toshiya
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japanin lippu TBS, MBS, Animax
Alkuperäinen lähetyskierros 20082009
Jaksojen määrä 24
TV-anime: Kuroshitsuji II
Ohjaaja Hirofumi Ogura
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japanin lippu TBS, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 1. heinäkuuta 201017. syyskuuta 2010
Jaksojen määrä 12

Kuroshitsuji ( jap. 黒執事, eng. Black Butler) on Yana Toboson piirtämä ja kirjoittama mangasarjakuva, jota on julkaistu vuoden 2006 syyskuusta lähtien Square Enixin poikien sarjoihin keskittyneessä Monthly GFantasy-lehdessä. Sarjan päähahmot ovat 13-vuotias aatelispoika Ciel Phantomhive ja tämän demoninen hovimestari ja henkivartija Sebastian Michaelis. Shinohara Toshiyan ohjaama ja A-1 Picturesin tuottama 24-jaksoista animesarjaa alettiin näyttää Japanissa vuoden 2008 lokakuussa. Sunnuntaina 14.6.2009 julkistettiin tieto toisesta tuotantokaudesta animesarjaan, ja hieman myöhemmin Undertaker-nimistä hahmoa sarjassa ääninäyttelevä Junichi Suwabe varmisti tiedon virallisessa blogissaan.

Suomessa aloitettiin mangan julkaisu vuoden 2012 heinäkuun puolivälissä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat sijoittuvat kuvitteellisen Lontoon liepeillä sijaitsevaan kartanoon viktoriaaniselle kaudelle. Hovimestari Sebastian Michaelis palvelee Ciel Phantomhiven nimissä. Ciel on 13-vuotias kuningattarelle työskentelevä poika, joka johtaa Phantomhiven aatellissukua ja lelu- ja karamelli-imperiumia. Sebastian suoriutuu kaikista Cielin hänelle antamistaan tehtävistä Englannin suojelemiseksi vaivatta, demonisen perunsa ja Cielin kanssa tekemänsä faustilaisen sopimuksen tähden.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sebastian Michaelis

Ääninäyttelijä: Daisuke Ono (jap.) , Michael Taturn (eng.)
Sebasuchan Mikaerisu (セバスチャン・ミカエリス) on demoni, joka on tehnyt Cielin kanssa sopimuksen. Sopimukseen kuuluu, että Sebastian toimii Cielin henkivartijana ja hovimestarina, toteuttaen kaikki pojan mahdolliset käskyt. Vastineeksi Sebastian saa palvelustaan sen, että Cielin kuollessa tämä saa sielun itselleen. Sebastian rakastaa yli kaiken kissoja ja omien sanojensa mukaan inhoaa koiria. Onkin hieman ironista, että Ciel on nimennyt Sebastianin kuolleen koiransa mukaan.

Ciel Phantomhive

Ääninäyttelijä: Maaya Sakamoto (jap.) , Brina Palencia (eng.)
Shieru Fantomuhaivu (シエル ファントムハイヴ) on Phantomhiven arvostetun aatelissuvun viimeinen jäsen. Hän on myös Funtom Companyn (lelut&makeiset) 13-vuotias johtaja, joka tunnetaan alamaailmassa myös kuningattaren vahtikoirana. Hän selvittää Sebastianin avustuksella alamaailmassa tapahtuvia rikoksia ilman virallisten poliisien apuja. Ciel jäi orvoksi menettäessään vanhempansa, Vincent ja Rachel Phantomhiven, traagisessa tulipalossa. Epätoivon iskiessä hän kutsui demonia, jonka kanssa sitten teki koko loppuelämänsä ajan sitovan sopimuksen. Phantomhiven elämä ei ole vain virallisten papereiden vatvomista ja rikosten selvittämistä, vaan hän joutuu myös kestämään ennaltavalittua kihlattuaan, Lady Elizabethia. Myöhemmin käy ilmi, että Ciel todella pitää hänestä. Sebastian ei myöskään päästä poikaa helpolla huolimatta sopimuksesta. Hovimestari pakottaa Cielin ankeille viulutunneille ja sitäkin kiusallisemmille tanssitunneille. Opettajana kukas muukaan, kuin arvostettu demonimme.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Undertaker Undertaker (eng. hautausurakoitsija) on Cielin kotikaupungissa toimiva hautausurakoitsija. Hänellä on vähän pelottava tapa ilmestyä Cielin ja Sebastianin luokse kun häntä vähiten odottaa. Undertaker rakastaa hauskoja asioita (jota ei hänestä päältä päin uskoisi) ja useimmiten Sebastian aiheuttaa tälle pahimmat naurukohtaukset. Cielin jouduttua salamatkustajaksi laivaan, Undertaker ilmestyi tämän taakse ja tarjosi tälle koirankeksejä, koska Ciel oli pahasti nälkiintynyt. Samalla hän toi Cielille viestin Sebastianilta. Huomattuaan, että Cielin kotikaupunki paloi, Undertaker ei osoittanut mitään hätäännystä, vaan vislasi vaikuttuneena ja nauroi (tämä kertoo Undertakerin melko kieroutuneesta huumorintajusta). Myöhemmin selviää, että Undertaker on hyvin kuuluisa kuolemanjumala ja hän käyttää aseenaan suurta viikatetta. Useimmiten Ciel turvautuu hänen apuunsa ratkoessaan murhia, sillä kaikki ruumiit tuodaan Undertakerin luokse ja hän on mestari analysoimaan, miten uhri on tapettu. Undertaker myös auttaa Sebastinia, Williä ja Grelliä taistelussa Angelaa vastaan.

Grell Sutcliff Grell oli Madam Redin kömpelö ja kiltti hovimestari, kunnes paljasti todellisen luontonsa ja ulkomuotonsa tapettuaan emäntänsä. Todellisuudessa Grell on umpihullu kuolemanjumala, joka käyttää aseenaan useimmiten moottorisahaa, mutta joskus myös jotain aivan turhia, heikkotekoisia esineitä. Grell ei tunne myötätuntoa ketään kohtaan ja on pakkomielteisesti rakastunut Sebastianiin. Hän nimittääkin usein Sebastiania Seba-kullaksi. Useimmiten Sebastian käyttää Grellin tunteita hyväkseen ja saa tämän auttamaan häntä ja Cieliä. Grell kerää sieluja ja hänellä on paksu kirja mukanaan, joka kertoo kaapattavien sielujen tarinan. Tunarimaisesta käytöksestään huolimatta Grellistä on paljon apua ja hän on yleensä koomisen hahmon roolissa.

Lady Elizabeth Midfordin markiisin Alexis Leon Midfordin tytär Elizabeth on Cielin ennaltamäärätty kihlattu ja taiturimainen miekkailija. Vuotta Cieliä vanhempi Elizabeth rakastaa Cieliä ja söpöjä asioita yli kaiken. Hän joutuu Drocellin uhriksi ja melkein muutetaan nukeksi, mutta Ciel ja Sebastian sekä Grell pelastavat hänet. Elizabeth ihailee suuresti Sebastianin suurta yleissivistystä ja ruoanlaittokykyjä. Ulkonäöltään Elizabeth nähdään usein söpöissä, röyhelöisissä mekoissa ja matalakantaisissa kengissä, sillä hän ei halua näyttää vielä enemmän Cieliä pidemmältä.

Will Will on sivistynyt ja viileäkäytöksinen kuolemanjumala, joka useimmiten puuttuu Grellin epäkuolemanjumalamaisiin toimiin.

Mei-rin Mei-rin on Phantomhiven suvun sisäkkö, joka on kömpelö ja huononäköinen.

Finny Finny on puutarhuri jolla on mahtavat voimat mutta pilaa puutarhan ja katkoo puut kun tönäisee niitä.

Baldo Baldo (myös Bard) on kokki, joka ei osaa kokata ja räjäyttää aina keittiön.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animen virallinen kotisivu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]