Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kuroshitsuji)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi
黒執事,
(Kuroshitsuji)
Genre toiminta, draama, yliluonnollinen, mysteeri, tragedia
Manga
Tekijä Yana Toboso
Julkaisija JapaniSquare Enix
Yhdysvallat Kanada Yen Press
Suomi Punainen jättiläinen
Sarjajulkaisulehti Monthly GFantasy
Ensimmäinen painatus 16. syyskuuta 2006 – Jatkuva
Kirjojen lukumäärä 28
TV-anime
Ohjaaja Shinohara Toshiya
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japani TBS, MBS, Animax
Alkuperäinen lähetyskierros 20082009
Jaksojen määrä 24
TV-anime: Kuroshitsuji II
Ohjaaja Hirofumi Ogura
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japani TBS, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 1. heinäkuuta 201017. syyskuuta 2010
Jaksojen määrä 12
TV-anime: Kuroshitsuji: Book of Circus
Ohjaaja Noriyuki Abe
Studio A-1 Pictures
Lähetyskanavat Japani TBS, MBS
Alkuperäinen lähetyskierros 10. heinäkuuta 201412. syyskuuta 2014
Jaksojen määrä 10
Elokuva: Kuroshitsuji: Book of the Atlantic
Ohjaaja Noriyuki Abe
Studio A-1 Pictures
Julkaisupäivämäärä 21. tammikuuta 2017
Kesto 100 minuuttia

Kuroshitsuji – Piru hovimestariksi (jap. 黒執事, Kuroshitsuji) on Yana Toboson piirtämä ja kirjoittama mangasarja, jota on julkaistu vuoden 2006 syyskuusta lähtien Square Enixin poikien sarjoihin keskittyneessä Monthly GFantasy-lehdessä. Sarjan päähahmot ovat 13-vuotias aatelispoika Ciel Phantomhive ja tämän demoninen hovimestari ja henkivartija Sebastian Michaelis. Shinohara Toshiyan ohjaama ja A-1 Picturesin tuottama 24-jaksoinen animesarja alkoi Japanissa vuoden 2008 talvikaudella. Animen toinen tuotantokausi (12 jaksoa) esitettiin Japanissa vuoden 2010 kesäkaudella.

Suomessa aloitettiin mangan julkaisu vuoden 2012 heinäkuun puolivälissä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat sijoittuvat kuvitteellisen viktoriaanisen ajan Lontoon liepeillä sijaitsevaan kartanoon. Hovimestari Sebastian Michaelis palvelee 13-vuotiaan Ciel Phantomhiven taloutta. Ciel johtaa Phantomhiven aatellissukua ja suvun lelu- ja karamelli-imperiumia, sekä työskentelee kuningattarelle salaisissa tehtävissä. Ciel suoriutuu tehtävistään vaivatta Sebastianin demonivoimien ansiosta.

Lista sarjan merkittävimmistä hahmoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phantomhive-talous
Ciel Phantomhive Ääninäyttelijät: Japani Maaya Sakamoto , Yhdysvallat Brina Palencia

Phantomhiven arvostetun aatelissuvun viimeinen jäsen ja päämies, sekä Funtom Companyn 13-vuotias johtaja, joka tunnetaan alamaailmassa myös "kuningattaren vahtikoirana". Hän selvittää Sebastianin avustuksella alamaailmassa tapahtuvia rikoksia ilman poliisin apua. Ciel jäi orvoksi menettäessään vanhempansa tulipalossa. Epätoivon ja kostonhimon vimmassa hän kutsui demonia, jonka kanssa teki kuolemaansa saakka jatkuvan sopimuksen. Muiden tehtäviensä lisäksi Cieliä pitävät kiireessä seurapiiritaitojen opinnot Sebastianin johdolla ja vanhempiensa valitseman kihlattunsa lady Elizabethin tempauksiin osallistuminen.

Sebastian Michaelis Ääninäyttelijät: Japani Daisuke Ono , Yhdysvallat Michael Taturn

Demoni, joka on tehnyt Cielin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Sebastian toimii Cielin henkivartijana ja hovimestarina ja toteuttaa kaikki tämän käskyt. Vastineeksi Sebastian saa Cielin sielun itselleen toteuttaessaan kostonsa . Sebastian rakastaa yli kaiken kissoja ja omien sanojensa mukaan inhoaa koiria.

Mey-rin Mey-rin on Phantomhiven suvun tarkka-ampuja ja sisäkkö, esittää kömpelöä ja huononäköistä.
Finnian Finnian (myös. Finny) on puutarhuri jolla on mahtavat voimat mutta pilaa puutarhan ja katkoo puut kun tönäisee niitä.
Baldroy Baldroy (myös. Bard tai Baldo) on kokki, joka ei osaa kokata ja räjäyttää aina keittiön.
Midford-talous
Lady Elizabeth Midfordin markiisin Alexis Leon Midfordin tytär Elizabeth on Cielin ennaltamäärätty kihlattu ja taiturimainen miekkailija. Vuotta Cieliä vanhempi Elizabeth rakastaa Cieliä ja söpöjä asioita yli kaiken. Hän joutuu Drocellin uhriksi ja melkein muutetaan nukeksi, mutta Ciel ja Sebastian sekä Grell pelastavat hänet. Elizabeth ihailee suuresti Sebastianin suurta yleissivistystä ja ruoanlaittokykyjä. Ulkonäöltään Elizabeth nähdään usein söpöissä, röyhelöisissä mekoissa ja matalakantaisissa kengissä, sillä hän ei halua näyttää vielä enemmän Cieliä pidemmältä.
Kuolemanjumalat
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Undertaker Undertaker (suom. hautausurakoitsija) on Cielin kotikaupungissa toimiva hautausurakoitsija. Hänellä on vähän pelottava tapa ilmestyä Cielin ja Sebastianin luokse kun häntä vähiten odottaa. Undertaker rakastaa hauskoja asioita (jota ei hänestä päältä päin uskoisi) ja useimmiten Sebastian aiheuttaa tälle pahimmat naurukohtaukset. Cielin jouduttua salamatkustajaksi laivaan, Undertaker ilmestyi tämän taakse ja tarjosi tälle koirankeksejä, koska Ciel oli pahasti nälkiintynyt. Samalla hän toi Cielille viestin Sebastianilta. Huomattuaan, että Cielin kotikaupunki paloi, Undertaker ei osoittanut mitään hätäännystä, vaan vislasi vaikuttuneena ja nauroi (tämä kertoo Undertakerin melko kieroutuneesta huumorintajusta). Myöhemmin selviää, että Undertaker on hyvin kuuluisa kuolemanjumala ja hän käyttää aseenaan suurta viikatetta. Useimmiten Ciel turvautuu hänen apuunsa ratkoessaan murhia, sillä kaikki ruumiit tuodaan Undertakerin luokse ja hän on mestari analysoimaan, miten uhri on tapettu. Undertaker myös auttaa Sebastinia, Williä ja Grelliä taistelussa Angelaa vastaan.
Grell Sutcliff Grell oli Madam Redin kömpelö ja kiltti hovimestari, kunnes paljasti todellisen luontonsa ja ulkomuotonsa tapettuaan emäntänsä. Todellisuudessa Grell on umpihullu kuolemanjumala, joka käyttää aseenaan useimmiten moottorisahaa, mutta joskus myös jotain aivan turhia, heikkotekoisia esineitä. Grell ei tunne myötätuntoa ketään kohtaan ja on pakkomielteisesti rakastunut Sebastianiin. Hän nimittääkin usein Sebastiania Seba-kullaksi. Useimmiten Sebastian käyttää Grellin tunteita hyväkseen ja saa tämän auttamaan häntä ja Cieliä. Grell kerää sieluja ja hänellä on paksu kirja mukanaan, joka kertoo kaapattavien sielujen tarinan. Tunarimaisesta käytöksestään huolimatta Grellistä on paljon apua ja hän on yleensä koomisen hahmon roolissa.
William T. Spears Will on sivistynyt ja viileäkäytöksinen kuolemanjumala, joka useimmiten puuttuu Grellin epäkuolemanjumalamaisiin toimiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]