Kuopio Maraton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuopio Maraton on Itä-Suomen suurin yksipäiväinen juoksu/kuntoilutapahtuma, joka kerää vuosittain noin 2 500 osallistujaa. Tapahtuman järjestää Pohjois-Savon Liikunta ja Kuopion Reipas.

Kuopio Maratonilla on matkoja ja sarjoja kaiken tasoisille kuntoilijoille. Maratonin (42,195 km) ja puolimaratonin (21,1 km) lisäksi tapahtumassa voi osallistua myös kymmenelle kilometrille. Puolimaratonille ja Kympille voi osallistua myös kävellen, ilman ajanottoa. Pienimmille lapsille Kuopio Maratonilla järjestetään 4 ja 2 kilometrin matkat.

Kuopio Maratonin reitti starttaa Kylpylähotelli Rauhalahden pihalta kohti Särkiniemeä, mistä juoksijat jatkavat kohti Savilahtea. Yliopiston kohdalta matka jatkuu kohti keskustaa. Niiralan ja Linnanpellon kautta reitti kiertää Itkonniemelle, mistä reitti laskeutuu Kuopion Satamaan. Sataman jälkeen juoksijat pääsevät nauttimaan luonnon kauniin Väinölänniemen maisemista, ennen kuin matka jatkuu Haapaniemen ja Särkiniemen rantojen kautta takaisin Rauhalahteen. Reitti on pituudeltaan 21,1 km ja Maratonin juoksevat sen kahdesti. Kuopio Maratonin reitti on kohtuullisen tasainen ja nopea loivine pitkine laskuineen. Kaunis järvimaisema kruunaa kuntoilukokemuksen.

Kuopio Maraton järjestetään perinteisesti syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Rullaluistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoksun ja kävelyn lisäksi Kuopio Maratonilla voi osallistua myös rullaluistelumaratonille ja -puolimaratonille. Rullaluistelijat voivat luistella sauvojen kanssa tai sauvoitta. Rullaluistelureitti suuntaa Rauhalahdesta kohti Petosta, mistä reitti kääntyy Kaislastenlahteen, jossa sijaitsee maratonin kääntöpaikka. Molemmat reitit luistellaan yhtenä lenkkinä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]