Kulttuuriareena Gloria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulttuuriareena Gloria
Kulttuuritalo gloria logo.png
Perustettu 18. tammikuuta 1999
Toimitusjohtaja Pekka Mönttinen
Kotipaikka Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki
Toimiala Konsertti- ja tapahtumatalo
Henkilöstö Janne Friman (Tuottaja)
Juha Oinonen (Tuottaja)
Kotisivu www.gloriahelsinki.fi

Gloria on kulttuuriareena, joka on toiminut säännöllisesti vuodesta 1999 alkaen ja sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungissa osoitteessa Pieni Roobertinkatu 12–14. Gloriassa järjestetyt tilaisuudet ovat painottuneet erityylisiin musiikkitapahtumiin, mutta mukana on myös ollut teatteria, tanssia, elokuvia, taidenäyttelyitä sekä ulkotapahtumia. Glorian toiminnan periaatteena on alusta lähtien ollut luoda uutta tuotantokulttuuria tuottamalla vapaa-ajan palveluita yhteistyössä nuorten omien toiminta- ja kulttuuriryhmien kanssa. Kävijöistä suurin osa on 15–25-vuotiaita nuoria.lähde?

Viidentoista vuoden aikana Gloriasta on kehittynyt erityislaatuinen areena tuhansien esiintyjien sekä tapahtumien ansiosta. Esiintyjiä on ollut yhteensä yli 50 000, tapahtumia yli 30 00, ja kävijöitä selvästi yli 700 000.milloin?lähde?

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gloria on osa Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan Nuorisopalveluiden tapahtumayksikköä. Gloriassa järjestetään vuosittain noin 200 tapahtumaa oopperasta rockiin, performanssista taidenäyttelyihin, teatteriin ja installaatioihin. Talo vuokraa tilojaan myös kokous-. seminaari-, koulutus-, ja juhlatilaisuuksia varten. Glorian toiminta perustuu yhteistyöhön nuorten kanssa. Lisäksi, Gloria vuokraa tilojaan kaikille helsinkiläisille, yrityksille, yhteisöille, ja bändeille.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glorian sisätila

Gloria toimii historiallisessa elokuvateatteritilassa. Elokuvateatteri Gloria avattiin samalla paikalla 8.11.1929. Teatteri oli alansa teknisiä edelläkävijöitä Suomessa. Salissa oli jo sen avajaishetkellä maan ensimmäisten joukossa äänielokuvien näyttämiseen tarvittava tekniikka, ja 1950-luvulla sinne asennettiin Suomen ensimmäinen panorama-kangas. Samalla vuosikymmenellä yleisö saattoi elokuvanäytöksen alkua odotellessa katsoa televisiolähetyksiä aulaan rakennetussa erityisessä katsomossa, ja nauttia virvokkeita Bio-Baarissa, jonka ruokalista edusti aikansa pikaruokaa ja etnistä keittiötä. Ravintolatila toimi samalla galleriana nuorten taiteilijoiden vaihtuville näyttelyille. Teatteri kuului Adams-Filmille, jonka muita teattereita Helsingissä olivat mm. Erottajan Adams sekä Lasipalatsin Rex.[1]

Teatteri remontoitiin 1973 perusteellisesti, ja siinä yhteydessä tilojen pinnat saivat syvänpunaisen värin.[2]

Elokuvateatteritoiminta päättyi 1995. Sen jälkeen tila toimi joitakin vuosia teatterikäytössä, kunnes Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskus perusti Kulttuuriareena Glorian vuonna 1999.lähde?

Ravintolatila

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glorian muuntautumiskykyiset tilat ja tekniikka mahdollistavat esimerkiksi näytelmän ja rock-konsertin pitämisen saman päivän aikana. Tilat, tekniikka ja ravintolapalvelut räätälöidään aina tapahtumakohtaisesti.[3]

Gloriassa on estradin ja muunneltavien tilojen lisäksi valo- ja äänitekniikka sekä kolme baaritiskiä. Lisäksi, Gloria tarjoaa videotallennusta ja ravintolapalvelua tapahtumien yhteydessä. Päänäyttämö on 65 m², ja salin yleisökapasiteetti on 600 henkilöä. Täydellä tuolikatsomolla kahdessa kerroksessa saliin mahtuu 300–400 henkilöä järjestelyistä riippuen.lähde?

Työllistäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsinkiläisten alle 30-vuotiaiden nuorten työllistäminen on oleellinen osa Glorian nuorisotyöllistä toimintaa. Gloria tarjoaa työkokeilu-, palkkatuki- sekä oppilaitosharjoittelupaikkoja valo- ja äänitekniikan, mediatuotannon sekä tapahtumatuotannon tehtävissä. Viidentoista vuoden aikana Gloria on työllistänyt satoja nuoria valo- ja äänitekniikkaan sekä erilaisiin tapahtumatuotannollisiin tehtäviin.lähde?

Tapahtumakuva

Tapahtumat 2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gloria järjestää vuosittain useita erilaisia tapahtumia, ja vuonna 2013 Gloriassa järjestettiin yli 200 tapahtumaalähde?, esimerkiksi:[4]

  • Trash Fest VI
  • Musicians Against Racism
  • Annyeong! Party XI
  • Negative, Hellpunks, The Liar
  • Helsinki Lolita (HelLo) Convention

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elokuvateattereita elokuvateattereita.blogspot.fi.
  2. Kinolehti, 4/1973
  3. Glorian tekniikka
  4. Glorian tapahtumat