Kristillisten Tekojen kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristillisten Tekojen Kirkko on Tampereella perustettu suomalainen kristillinen uskonnollinen yhteisö, joka on rekisteröity uskonnolliseksi yhdyskunnaksi 9. toukokuuta 1983. Kristillisten Tekojen kirkko tunnustaa Raamatun kirjoituksiin perustuvaa kristillistä uskoa tavoitteenaan edistää rauhan, lähimmäisenrakkauden ja tasa-arvon toteutumista ihmisten kesken. Yhteisössä on käytössä aikuiskaste.[1] Yhteisön pääasiallinen lähtökohta verrattuna muihin kristillisiin yhteisöihin on käsitys, jonka mukaan kristillinen usko ei yksinään riitä pelastukseen, vaan lisäksi tarvitaan "kristillisiä tekoja".lähde?

Pääosa Kristillisten Tekojen Kirkon perustajista oli työttömiä Tampereen seudulta.[1] Yhteisön jäsenmäärä on 2000-luvulla ollut hyvin pieni, alle 20 henkeä[2]. 1990-luvulla siihen kuului vain kaksi jäsentä ja se oli Suomen toiseksi pienin rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta (pienempi oli vain Totuuden Ystävät).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kristillisten Tekojen Kirkko Uskonnot Suomessa. Uskonnot Suomessa -hanke. Arkistoitu 31.3.2016. Viitattu 16.8.2012.
  2. Rekisteröityjen uskonnollisten yhdyskuntien valtionavustustyöryhmä: Rekisteröityjen uskonnollisten yhdyskuntien valtionavustustyöryhmän mietintö (PDF) 9.5.2005. Opetusministeriö. Viitattu 16.8.2012. [vanhentunut linkki]