Kristian Maukonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristian Maukonen on suomalainen tuottaja, säveltäjä ja sanoittaja, joka tuli tunnetuksi 1990-luvulla muun muassa XL5- ja Taikapeili-yhtyeiden tuottajana. Hänen tuottamiaan kappaleita on eri levyillä myyty noin 600 000 kappaletta. Maukonen palkittiin vuonna 1998 Emma-patsaalla hänen vaikuttaessaan The 3some -yhtyeessä.

Maukonen on tuottanut, säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut kappaleita muun muassa Antti Tuiskulle, Aikakoneelle, Christian Forssille, Gimmelille, Milla Alftanille, Pete Seppälälle, Petri Munckille, Roni Tranille, Sofia Zidalle, Taikapeilille, The 3somelle ja XL5:lle.

Maukosen suurimpina hitteinä voidaan mainita Taikapeilin esittämä ”Jos sulla on toinen” ja Antti Tuiskun esittämä ”En halua tietää”. Suomessa kaikkien aikojen myydyimpien albumien joukossa ovat hänen tuottamansa albumit Tähtikaaren taa (myyty 134 958 kpl) vuodelta 1995 ja Suuri salaisuus (myyty 95 715 kpl) vuodelta 1994.

Kansainvälisesti Maukosen menestynein julkaisu on The 3some -yhtyeen albumi The 3some, joka julkaistiin Japanissa ja Euroopassa. Albumia myytiin Japanissa noin 25 000 kappaletta. Maukonen on naimisissa yhtyeen laulaja Milla Alftanin kanssa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.