Kreeta Karvala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kreeta Karvala on suomalainen toimittaja. Hän työskentelee Iltalehdessä pääkirjoitustoimittajana ja politiikan toimittajana.

Karvala valmistui ylioppilaaksi Hämeenlinnan Kaurialan lukiosta 1988, valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta 1997 ja filosofian lisensiaatiksi Jyväskylän yliopistosta 2008. Hän väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopistossa journalistiikasta aiheella Kaaoksen kesyttäjät. Uutismediat nettimurroksessa 2006–2012 vuonna 2014.[1]

Karvala työskenteli Yleisradiossa uutispäällikkönä 1997–2006, minkä jälkeen hän siirtyi Iltalehteen, jossa hän on toiminut myös uutispäällikkönä ja uutisista vastaavana toimituspäällikkönä.[1] Karvala on Ylen Jälkiviisaat-ohjelman vakiovieras. Filosofian tohtori Kreeta Karvalalle myönnettiin vuonna 2017 Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton Olli-palkinto ”tunnustuksena ansiokkaasta journalistin työstä”.

Vuonna 2023 Kreeta Karvalalle myönnettiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinto. Sen palkintoraati kiitti Karvalaa lukijoiden ymmärrystä lisänneestä kommentoinnista, analysoinnista ja uutisoinnista aikana, jolloin Suomen turvallisuusympäristö on merkittävästi muuttunut. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Nato-jäsenyys ovat luoneet tilanteen, jossa toimittajilta on vaadittu asiantuntevaa ja kylmäpäistä analyysiä. Karvala on vastannut tarpeeseen suoralla ja ymmärrettävällä kielellä, lukijoita arvostaen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]