Kotlasski tselljulozno-bumažnyi kombinat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piipustoa

Kotlasski tselljulozno-bumažnyi kombinat (ven. ОАО «Котласский целлюлозно-бумажный комбинат») eli Kotlasin sellu- ja paperiyhtymä on Luoteis-Venäjällä Arkangelin alueella Korjažmassa sijaitseva metsäteollisuuskeskus. Se kuuluu nykyään Gruppa Ilim -konserniin ja sitä kutsutaan konsernissa Korjažman haaraosastoksi (Filial v Korjažme). Tehtaalla on noin 3300 työntekijää.

Yhtiön kaupalliset suhteet järjestyvät konsernin kautta, mutta konserni ei ole järjestäytynyt länsimaiseen tapaan tuoteryhmittäin, kuten jo esimerkiksi Syktyvkarin paperitehdas, joka kuuluu eteläafrikkalaiselle Mondille.

1990-luvun loppuvuosina tehtaan omistuksesta kilpailivat Ilim Palp (nykyinen Gruppa Ilim) ja Oleg Deripaska

Selluloosantuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtaalla on kaksi viskoosiselluloosantuotantolinjaa ja yksi sulfaattiselluloosantuotantolinja, jossa on selluloosankuivatuskoneena Rauma-Repolan seitsemän metriä leveä selluloosankuivauskone.

Säkkipaperintuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtaalla on kaksi neuvostoliittolaista vanhaa kapeaa säkkipaperikonetta (säkkipaperikoneet 1 ja 2).

Kartongintuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtaalla on kaksi viiden metrin levyistä kartonkikonetta, joista kartonkikone 3 tuottaa aallotuskartonkia ja kartonkikone 4 kraftlineria. Kartonkikone 4:ssä on viimeisenä puristimena isotelapuristin.

Hienopaperintuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paperikone 5 ja paperikone 6 ovat viisi metriä leveitä, kapeita Voithin hienopaperikoneita, jollainen Neuvostoliiton aikana asennettiin myös Viipurin paperitehtaalle 1988.

Kotlasin selluloosa- ja paperiyhtymä on yksi monipuolisimmin eri paperi- ja kartonkilaatuja tuottava tehdaskokonaisuus Venäjän federaatiossa. Tämä monipuolisuus perustuu neuvostoaikaisiin investointeihin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]