Kotkan lyseo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lyseon vuonna 1905 valmistunut päärakennus, Arcus.
Nykyään lyseon käytössä olevassa Globus-rakennuksessa on aiemmin toiminut Kotkan kauppaoppilaitos ja Kymenlaakson museo.

Kotkan lyseo on lukio Kotkassa. Se toimii kaupungin keskustassa Kotkansaarella kahdessa jugendtyyliä edustavassa rakennuksessa, Arcus- (Kirkkokatu 15, arkkitehdit Usko Nyström-Petrelius-Penttilä 1905) ja Globus-taloissa (Kotkankatu 13, arkkitehti Kauno S. Kallio 1911).

Oppilaitoksen nimi on palautettu 1.8.2017 alkaen muotoon Kotkan lyseo sen ollessa sitä ennen muodossa Kotkan lyseon lukio. Kotus ei puoltanut muutosta.[1]

Päivälukiossa opiskelijoita on lähes 500 ja aikuislukiossa ilta- ja verkko-opinnoissa noin 300. Opettajia koulussa on noin 40. Koulun rehtorina toimii Mette Godenhjelm.

Kotkan lyseo perustettiin vuonna 1896, jolloin sen nimenä oli Kotkan suomalainen yhteiskoulu. Yhteiskoulu oli Etelä-Kymenlaakson ensimmäinen suomenkielinen lukio. Lyseossa ovat opiskelleet muun muassa Martta Wendelin, Timo Suomalainen, Olavi Niitamo, Juha Vainio, Jyrki Kasvi[2] ja Esko Almgren, joka on toiminut koulussa myös opettajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yle
  2. Kasvi, Jyrki: Curriculum Vitae Jyrki Kasvin verkkosivut. Viitattu 15.4.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.