Kosmeettinen silmäistute

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kosmeettinen silmäistute tai sidekalvoimplantti (engl. extraocular implant) on silmän sidekalvoon kosmeettisista syistä kiinnitetty koru. Istute on eräs kehonmuokkauksen muoto. Noin kolmen millimetrin läpimittainen litteä koru asennetaan paikallispuudutuksessa sidekalvon eli silmämunan valkoisen osan pintakerroksen alle. Platinaseoksesta valmistettuja koruja on saatavana useissa muodoissa, joita ovat esimerkiksi sydän, tähti, nuotti ja apila.

Silmäkorun kehitti alankomaalainen yhtiö Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery (NIIOS) vuonna 2002 tuotenimellä JewelEye. Korun asentaminen on Alankomaissa laillista, jos toimenpiteen suorittaa silmätauteihin erikoistunut lääkäri puhtaissa olosuhteissa. Toimenpiteestä ei ole huomattu aiheutuvan haittoja muutaman vuoden seuranta-ajalla, mutta implantin pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tietoa.[1][2] Kosmeettisia silmäimplantteja ei toistaiseksi tiettävästi asenneta muualla kuin Alankomaissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cosmetic Extraocular Implant (JewelEye) Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery. Viitattu 23.5.2007. (englanniksi)
  2. Melles, G.R., Ververs, B., van der Linden, J.W.: Cosmetic extraocular implant. Journal of Cataract and Refractive Surgery, 2004, nro 30(7), s. 1595-1596. PMID 15210248

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.