Koppananjärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koppananjärvi.

Koppananjärvi[1] eli Koppanajärvi[2] (ven. Копанское озеро, Kopanskoje ozero) on järvi Leningradin alueen Jaaman piirissä Venäjällä. Se sijaitsee Soikkolanniemen länsipuolella ja laskee Suomenlahteen. Jääkauden muovaaman järven pituus pohjoisesta etelään on 7 kilometriä ja keskimääräinen leveys 1,4 kilometriä. Suurin syvyys on 24 metriä. Länsirannalta levittäytyvä hiekkasärkkä jakaa järven kahtia. Lounaassa sijaitseva kannas erottaa sen Syväjärvestä.[3]

Järvi on saanut nimensä sen kaakkoispuolella sijaitsevasta Koppanan inkeroiskylästä. Läntisiä rantakyliä ovat Peipiä (ven. Пейпия, Peipija) ja Järvenperä (ven. Заозерье, Zaozerje), jossa ennen sijaitsi Soikkolan luterilainen kirkko. Koppananjärven hiekkarannat ovat suosittu vapaa-ajanviettokohde, jonne on rakennettu useita lomakyliä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Inkeri: tiekartta. Ingriainfo oy, 1992. ISBN 951-96326-0-3.
  2. Mustonen, Juuso (toim.): Inkerin suomalaiset seurakunnat, s. 11, karttaliite. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1931.
  3. Kirillova, V.A. & Raspopov I.V. Ozjora Leningradskoi oblasti. Leningrad: Lenizdat, 1971. (Arkistoitu – Internet Archive)