Kool Moe Dee

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mohandas Dewese (s. 8 elokuuta 1962 Harlem, New York, Yhdysvallat), paremmin tunnettuna Kool Moe Dee, on hip-hop artisti. Hän oli merkittävä artisti 1970-luvun lopusta 1990-luvun alkuun asti.[1] Hän oli yksi ensimmäisistä rap-artisteista jotka ovat saaneet Grammy-palkinnon ja jotka ovat esiintyneet Grammy-palkintoseremoniassa.

Aikaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1970-luvun lopulla, Kool Moe Dee tapasi Special K:n, DJ Easy Leen, ja LA Sunshinen ja he muodostivat vaikutusvaltaisen old school hip-hop-ryhmän Treacherous Threen Enjoy Recordsissa. Vuonna 1981 he siirtyivät Sugar Hill Recordsiin yhdessä toisen Enjoy Recordsin artistin Grandmaster Flash and the Furious Fiven kanssa. The Treacherous Three tuli kuuluisaksi singlensä Feel the Heart Beat and Whip It myötä. He olivat mukana 1984 breakdance-kulttielokuvassa Beat Street esittäen kappaleen Xmas Rap Doug E. Freshin kanssa mutta kaksikko lopetti toimintansa vähän ajan päästä.

Vuoden 2009 Paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuoreessa haastattelussa Kool Moe Dee kertoi että hän aikoi julkaista uuden albumin vuonna 2009. Hän myös vakuutti että julkaisee uuden albumin haastattelussa Davey D:n kanssa 9 lokakuuta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kool Moe Dee Allmusic.com. Viitattu 30.7.2011.