Kool Moe Dee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kool Moe Dee
Henkilötiedot
Koko nimi Mohandas Dewese
Syntynyt8. elokuuta 1962 (ikä 61)
New York, Yhdysvallat
Ammatti rap-muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Kool Moe Dee
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1976–
Tyylilajit hip hop, new jack swing
Yhtyeet Treacherous Three, Grandmaster Flash and the Furious Five
Levy-yhtiöt Jive
BMG Records
Aiheesta muualla
myspace.com/foxybrownmusic

Mohandas Dewese (s. 8. elokuuta 1962 New York, Yhdysvallat), paremmin tunnettuna Kool Moe Dee, on yhdysvaltalainen hip hop -artisti. Hän oli merkittävä artisti 1970-luvun lopusta 1990-luvun alkuun asti.[1] Dewese oli yksi ensimmäisistä rap-artisteista, jotka ovat saaneet Grammy-palkinnon ja jotka ovat esiintyneet Grammy-palkintoseremoniassa.

Aikaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1970-luvun lopulla Kool Moe Dee tapasi Special K:n, DJ Easy Leen ja LA Sunshinen ja he muodostivat vaikutusvaltaisen old school hip hop -ryhmän Treacherous Threen, levy-yhtiöllä Enjoy Records. Vuonna 1981 he siirtyivät Sugar Hill Recordsiin yhdessä toisen Enjoy Recordsin yhtyeen Grandmaster Flash and the Furious Fiven kanssa. The Treacherous Three tuli kuuluisaksi singlejensä ”Feel the Heart Beat” ja ”Whip It” myötä. He olivat mukana vuoden 1984 breakdance-kulttielokuvassa Beat Street esittäen kappaleen ”Xmas Rap” Doug E. Freshin kanssa, mutta kaksikko lopetti toimintansa vähän ajan päästä.

Vuoden 2009 paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuoreessa haastattelussa Kool Moe Dee kertoi, että hän aikoi julkaista uuden albumin vuonna 2009. Hän myös vakuutti, että julkaisee uuden albumin haastattelussa Davey D:n kanssa 9. lokakuuta.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kool Moe Dee – Biography & History AllMusic. Viitattu 10.6.2017. (englanniksi)