Konemetsä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Öinen päälava vuonna 2006

Konemetsä oli vuodesta 2004 alkaen järjestetty psytrance-painotteinen konemusiikkitapahtuma, jossa musiikki soi taukoamatta viikonlopun yli. Perjantaista sunnuntaihin kestävä tapahtuma järjestettiin vuosittain (2004-2009) heinäkuussa Simalan kylässä, Marttilassa, Lounais-Suomessa. Tapahtumapaikkana oli pellon laidalla sijaitseva metsikkö ja sen lähiympäristö, jossa sijaitsi useita lavoja. Leirintäalueet sijaitsivat metsikön viereisillä pellolla ja autojen pysäköintialue lähialueella. Juhlijoita tapahtumassa vieraili noin 4 000 vuonna 2007. Kävijöiden määrä kasvoi vuosi vuodelta aina vuoteen 2008 saakka. Elektronisen musiikin artisteja Konemetsässä esiintyi useita kymmeniä, joiden tyylisuunnat vaihtelevat laidasta laitaan. Useat artistit nousivat seuraavalle ammatilliselle tasolle Konemetsä keikkansa ansiosta ja ura aukesi kansainväliseksi.

Vuoden 2006 Konemetsässä esiintymislavoja olivat Main Stage, Desert Stage, Chill-out / Progressive Stage, Camp X-Rust ja Metsäteknologiakeskus. Esiintyjiä runsaan 36 tunnin aikana oli 60.

Vuonna 2007 tapahtuma pidettiin 6.–7. heinäkuuta, ja esiintymislavoja oli jälleen viisi: Main Stage, Desert Stage, Chill-out, Camp X-Rust ja Urban Audio. Ulkomaisina pääesiintyjinä paikalla nähtiin muun muassa Eat Static ja Koxbox.

Vuoden 2008 tapahtuma järjestettiin 11.–13. heinäkuuta. Pääartisteina olivat alankomaalainen GMS, brittiläinen System 7 ja israelilainen Astrix. Tapahtuma keräsi noin 4 000 kävijää per päivä (noin 10 000 kokonaisuudessaan) ja oli näin suurin tähän mennessä järjestetty Konemetsä-festivaali. Varsinais-Suomen poliisin, tullin, rajavartiolaitoksen ja vankilan viranomaisten yhteisessä tehovalvontaiskussa 102 tapahtuman osallistujaa jäi kiinni huumeiden hallussapidosta. Yksikään hallussapito ei johtanut pidätykseen. Suurin osa niistä oli kannabistuotteita, mutta myös LSD:tä ja ekstaasia takavarikoitiin pieniä määriä.[1] Tapahtumassa ei juurikaan ollut järjestyshäiriöitä.

Vuonna 2009 Konemetsä laajennettiin nelipäiväiseksi. Se järjestettiin viimeisen kerran 2.-5.7.2009. Pääesiintyjänä oli muun muassa Deadmau5.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YLE Uutiset: Konemetsän tulevaisuus uhattuna huumerikosten takia YLE Uutiset / Pop-uutiset. 14.7.2008. yle.fi. Viitattu 16.7.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]