Koivurinne (Vantaa)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Näkymä Vantaan Koivurinteestä.

Koivurinne (ruots. Björkbrinken) on pientaloalue Länsi-Vantaalla Petikon kaupunginosassa Vihdintien itäpuolella.

Alue on kuulunut Hämeenkylään. Vanhin asutus on Nybackan torppa, mutta alueella on myös uusia omakotitaloja. Asuinalueen nimi johtuu tilan nimestä Björkeberga (1930). Siitä annettiin 1959 tiennimi Koivurinteentie, jonka tienhoitokunta lyhensi 1970 muotoon Koivurinne. Nimi on laajentunut tarkoittamaan koko Vihdintien itäpuolista asutusta, joka vielä 1960-luvulla katsottiin kuuluvaksi Askelaan, nykyiseen Askistoon. 1974 alkaen Koivurinne on kuulunut Petikon kaupunginosaan.

Alueelle on tullut voimaan asemakaava (2011), joka sisältää satakunta uutta pientalotonttia kaupungin maille Koivurinne-tien molemmin puolin. Virkistysalueelle Brenstakanniitylle on kaavassa esitetty hulevesialtaita. Uudet tulevat kadut on nimetty eri koivulajeista (Hieskoivuntie, Loimaankoivuntie, Pirkkalankoivuntie, Taalainkoivuntie jne.)

Alueella sijaitsee Marttatupa, joka on siirretty tänne Helsingin Rajasaaresta. Palvelut ovat Askiston puolella (kauppa, koulu, päiväkoti ym.), jonne johtaa kevyen liikenteen alikulku. Vihdintieltä kulkevat bussit sekä Helsinkiin että Martinlaakson kautta Myyrmäkeen.

Alueen pohjoispuolinen Koivurinteenpuisto jää virkistyskäyttöön kuten myös alueen keskelle jäävä Puunhakkaajanmäki.

Läheinen Friimetsä on yleiskaavassa osoitettu tiiviisti rakennettavaksi pientaloalueeksi, mutta sen asemakaavoitus ei ole vielä alkanut. Katuyhteydet sinne tulisivat sekä Vihdintieltä Askiston liittymästä että Pyymosantieltä Petikon suunnasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Koivurinne 1 -asemakaava, kaupunginvaltuusto 31.1.2011.