Klein Matterhorn

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Klein Matterhorn
Klein Matterhorn Gornergratista nähtynä elokuussa 2012.
Klein Matterhorn Gornergratista nähtynä elokuussa 2012.
Korkeus 3 883 m
Sijaintitiedot
Sijainti Sveitsin lippu Sveitsi
Vuoristo Valaisin Alpit

Klein Matterhorn on 3 883 metriä korkea vuorenhuippu Wallisin kantonissa Sveitsissä, Valaisin Alpeilla, lähellä Italian rajaa. Vuorelle pääsee köysiradalla Zermattista. Kulkuyhteys on myös Italian puolelta Breuil-Cerviniasta.

Talviurheilukeskus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klein Matterhornin ylärinteet, joista käytetään nimitystä Matterhorn glacier paradise, on Euroopan korkeimmalla sijaitseva laskettelupaikka. 3 480 metrin korkeudesta alkavalla Plateau Rosan ikijäätiköllä voi laskea vuoden ympäri. 3 899 metrissä sijaitseva Gobba Di Rollin on Cervinia–Zermatt-hiihtoalueen ylin hissiasema. Siellä voi myös käydä ihailemassa jäätikön sisälle tehtyä luolaa.[1]

Gobba Di Rollinilta Zermattiin ulottuvan laskettelurinteen korkeusero on noin 2 300 metriä (Gobba Di Rollin – Zermatt 1 620 m mpy.), ja rinteen pituudeksi voidaan määritellä jopa 25 kilometriä. Cervinian puolen laskettelurinteiden korkeusero on parhaimmillaan lähes 2 400 metriä, Gobba di Rollinilta Valtournencheen, joka sijaitsee Valtournenchen laaksossa 1 524 metrin korkeudessa.

Köysirata Trockener Steg - Klein Matterhorn

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jukka Manninen: Täällä on varmasti lunta. Aamulehti, 15.1.2012, s. B33.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vuoriin, vuoristoihin tai muihin maankohoumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.