Breuil-Cervinia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Breuil-Cervinia
Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia, lyhyemmin Cervinia, on kylä Valtournenchen laaksossa Italian pohjoisosassa. Kylä sijaitsee kuuluisan Matterhornin juurella, sen lounaispuolella. Cervinian kylä on 2 000 – 2 050 metrin korkeudessa. Se kuuluu Valtournenchen kuntaan.

Talviurheilukeskus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cervinia on Alppien korkeimmalla sijaitsevia hiihtokeskuksia. Yhdessä sveitsiläisen Zermattin kanssa se muodostaa ison hiihtoalueen, jonka korkein alue on Klein Matterhornin ympärillä. Cervinian puolen laskettelurinteiden korkeusero on parhaimmillaan lähes 2 400 metriä, Gobba Di Rollinilta (3 899 metriä) Valtornencheen (1 524 metriä). Rinteen pituudeksi voidaan määritellä jopa 22 kilometriä[1].

Hiihdon jälkeiseen aikaan Cerviniassa on tarjolla muun muassa keilausta, luistelua sekä elokuvateatteri. Koska kylä sijaitsee Alppien eteläisellä puolella, aurinko paistaa ja lämpötila nousee suhteellisen korkealle talvellakin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • National map: swisstopo (Sveitsin valtion julkinen karttapalvelu) map.geo.admin.ch. Wabern: Bundesamt für Landestopografie swisstopo. Viitattu 11.5.2013. (saksaksi), (ranskaksi), (italiaksi), (retoromaaniksi), (englanniksi)
  • Cervinia.it

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jukka Manninen: Täällä on varmasti lunta. Aamulehti, 15.1.2012, s. B33.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Italiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.