Kiinan kasvisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jalohortensia (Hydrangea macrophylla)
Japaninköynnöskuusama (Lonicera japonica)

Kiinan kasvisto on monimuotoinen. Yli 30 000 kasvilajia elää Kiinassa luonnonvaraisena, mikä edustaa lähes kahdeksasosaa maailman kaikista kasvilajeista, johon luetaan mukaan ne tuhannet, joita ei kasva missään muualla maapallolla.

Kiinassa kasvaa monia metsätyyppejä. Sekä koilliseen että luoteeseen ulottuvat vuoret ja kylmät havumetsät, joissa elää sellaisia lajeja, kuten hirvi ja kauluskarhu, sekä noin 120 lintulajia. Kosteissa havupuumetsissä voi olla bambutiheikköjä pohjakerroksena, joiden tilalta on alppiruusuja, katajaa ja marjakuusia kasvavissa korkeammissa montaanimetsissä. Subtrooppiset metsät, jotka vallitsvat Keski- ja Etelä-Kiinassa, palvelevat kokonaista 146 000 kasvilajia. Trooppiset sademetsät ja kausisademetsät sisältävät neljänneksen kaikista Kiinassa löydetyistä kasvi- ja eläinlajeista, vaikka niiden levinneisyys rajoittuukin Yunnanin ja Hainanin maakuntiin.

Sammalista Kiinassa kasvaa noin 2 120 lajia, mikä on monimuotoisin sammalkasvillisuus pohjoisella lauhkealla vyöhykkeellä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tropicos legacy.tropicos.org. Viitattu 15.3.2020.