Khaosai Galaxy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Khaosai Galaxy
Henkilötiedot
Koko nimi Sura Saenkham
Syntynyt15. toukokuuta 1959
Petchaboon
Kansalaisuus  Thaimaa
Nyrkkeilijä
Lempinimi -
Pituus 165 cm
Painoluokka ylempi kärpässarja
Kätisyys vasenkätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 50
Voitot 49
– tyrmäysvoitot 43
Tappiot 1
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
0

Khaosai Galaxy, oikealta nimeltään Sura Saenkham (s. 15. toukokuuta 1959 Petchaboonissa, Thaimaassa) on entinen thainyrkkeilijä, joka myöhemmin ryhtyi harjoittamaan menestyksekkäästi myös nyrkkeilyä. Galaxyn parhaat nyrkkeilyvuodet ajoittuivat 1980-luvulle, jolloin hän oli ylemmässä kärpässarjassa maailman huipulla.

Saenkham aloitti uransa kotimaassaan suositun, maan kansallislajin thainyrkkeilyn parissa. Hän voitti lajissa mestaruuden ja saavutti kuuluisuutta kotimaassaan, minkä johdosta otti maan tavan mukaan käyttöönsä taiteilijanimen, Khaosai Galaxyn. Joulukuussa 1980 hän siirtyi ammattilaiseksi perinteisen nyrkkeilyn pariin. Ensimmäiset kuusi otteluaan kääpiösarjassa hän voitti tyrmäyksellä ja seitsemännen pisteillä ja eteni Thaimaan mestaruusotteluun Sakda Saksureeta vastaan heinäkuussa 1981. Hän hävisi 10-eräisen ottelun pisteillä. Tammikuussa 1982 hän otteli Sakdisamai Chorsiriratia vastaan Thaimaan kääpiösarjan mestaruudesta ja voitti ottelun tyrmäyksellä seitsemännessä erässä.

Mestaruutensa jälkeen Galaxy jatkoi parin vuoden ajan nyrkkeilyä kotimaassaan ja voitti Bangkokissa 21. marraskuuta vuonna 1984 Eusebio Espinalin avoinna olleen WBA-liiton ylemmän kärpässarjan maailmanmestaruusottelussa tyrmäyksellä kuudennessa erässä. Hän puolusti mestaruuttaan Dong Chun Leetä, Rafael Oronoa, Edgar Omar Monserratia, Israel Contrerasia, Ellyas Picalia, Byung-Kwan Chungia, Kongtoranee Payakaroonia, Chang Ho Choita, Tae-Il Changia, Kenji Matsumuraa, Alberto Castroa, uudelleen Matsumuraa, Cobra Ari Blancaa, Shunichi Nakajimaa, Yong Kang Kimiä, Ernesto Fordia, Jae-Sok Parkia, David Grimania ja vielä 21. joulukuuta vuonna 1991 uudelleen Alberto Castroa vastaan, kunnes lopetti menestyksekkään ammattilaisuransa, jonka aikana oli saavuttanut 49 voittoa (43 tyrmäyksellä) ja kärsinyt vain yhden tappion.

Khaosai Galaxyn veli Kaokor Galaxy oli hänkin huipputason nyrkkeilijä ja WBA-liiton kääpiösarjan maailmanmestari.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Khaosai Galaxy.
Edeltäjä:
Jiro Watanebe
WBA liiton ylemmän kärpässarjan maailmanmestari
21. marraskuuta 1984 - tammikuu 1992
Seuraaja:
Katsuya Onizuka