Keskustelu mallineesta:Tie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tienumerolle voisi kehitellä jonkin paremman esitystavan sikäli, kun tienumeron esittäminen erillisessä kentässä ylipäätään on tarpeen. (Tienumerohan näkyy yleensä nimi-kentästäkin. Lisäksi artikkeleissa esitetään tienumerot vasemmassa yläkulmassa {{Valtatie Nro}} -tyyppisillä mallineilla.) Joka tapauksessa nykyinen tapa merkitä tienumerot {{Valtatie}}-tyyppisillä mallineilla ei näytä hyvältä. Nykyisiä {{Valtatie Nro}} -tyyppisiä mallineita ei voi käyttää tietolaatikossa; laatikko näyttää menevän tästä totaalisen sekaisin ilmeisestikin sisäkkäisten taulukoiden vuoksi. (Juu, kyllä. Itse olen sen tuollaiseksi tehnyt. Käytäntö vain nyt osoitti, että tässä olisi kehittämisen paikka.) – Apalsola 10. heinäkuuta 2007 kello 19.41 (UTC)

Tve4 ja nyttemin minä itsekin olen poistanut jotain vasemman kulman numerointeja, kun paikka numerolle on ollut tässä mallineessakin. Tämä tiemallineen numero näyttää kuitenkin aika pieneltä ja hukkuu tuonne sekaan. Jos vain mahdollista, minusta juuri tässä mallineessa voisi olla isompi numero (sen kokoinen, joita monissa artikkeleissa on tällä hetkellä vasemmassa yläkulmassa), jolloin kylttinumero erottuisi hyvin mutta tuplanumerointia ei tarvittaisi. –Jm00 25. marraskuuta 2007 kello 18.57 (UTC)
Toinen vaihtoehto ois, että jättäisi nuo vasemmassa ylänurkassa olevat kylttinumeroinnit ennalleen, jolloin tiemallineen pieni numero jäisi pois. Tällöinkään ei tulisi kylttinumerointia kahta kertaa. –Jm00 25. marraskuuta 2007 kello 19.03 (UTC)
ja väliin tuleva koko olisi hyvä. Ensimmäinen on turhan iso (eikä sitä voi laittaa Tie-mallineeseen) ja toinen on aavistuksen pienikokoinen. Tekstissä olevista numeromallineista kannattaisi luopua, muuallakaan ei käytetä mallineita tekstin keskellä koristeina. Tienumerointi on informaatiota, jolle looginen paikka on artikkelin infolaatikko. Ehkäpä itse {{Tie}}-mallinetta voisi muuttaa siten, että erillistä välikoon mallinetta ei tarvittaisi lainkaan? --Tve4 26. marraskuuta 2007 kello 15.31 (UTC)
Välikoko voisi olla hyvä ratkaisu. Totta on, että esim. Valtatie 4 -artikkelissa numerointi aika lailla hallitsee sivua, kun nuo eurooppatie-kyltitkin on mukana. Tie-mallineen "nimi_muu"-kentän näkisin mieluumin lihavoituna kuin kursivoituna, koska vaikuttaa siltä, että lihavointia yleisimmin käytetään Wikipediassa juuri tuollaisissa otsikonomaisissa ilmauksissa ja aloitussanoissa, kursivointia taasen termien korostamisessa tekstin sisällä. –Jm00 26. marraskuuta 2007 kello 15.51 (UTC)
Hmm... mallinessa voisi olla vaikka toinen_nimi -kenttä, joka olisi tasasuuri otsikon kanssa (Valtatie 4 ja Nelostie) ja sitten nykyinen kursivoitu nimi_muu -kenttää, jossa lyhyemmille tienpätkille voidaan sitten pienemmällä kertoa joitain tiennimiä (Korpi-Ylikiimingintie (Kiimingissä) näin esimerkkinä) joita ei välttämättä muuten tekstissä näkyisi. Oisikos tällaisessa yhtään mitään ideaa? --Tve4 26. marraskuuta 2007 kello 16.03 (UTC)
Numeroinnista: Numeron sijoittaminen infolaatikkoon voisi olla ihan hyvä idea, jos käytettäisiin jotain muuta kuin {{valtatie}}-mallinetta (vast).
Nimistä: Jos tällainen toissijainen nimi voitaisiin merkitä infolaatikkoon, tekisin siitä kuitenkin typografisesti "vähempiarvoisemman" kuin varsinaisesta nimestä. Onhan esimerkiksi valtatien 4 oikea nimi Valtatie 4, ja Nelostie on vain puhekielinen nimi, joten sitä ei minusta tule nostaa samanarvoiseksi oikean nimen kanssa. Jos nimi_muu-parametrin merkitystä muutettaisiin Tve4:n ehdottamalla tavalla, olisi esimerkiksi valtatien 4 infolaatikko vähintäänkin mielenkiintoinen: nelostiellähän on yli tuhannen kilometrin matkallaan varmaan useita kymmeniä nimiä. Tokihan ohjeissa voisi kertoa, että laatikkoon merkitään vain olennaisimmat nimet, mutta silloinkin laatikkoon todennäköisesti ilmestyisi ei-niin-tärkeitä nimiä.
Apalsola km 26. marraskuuta 2007 kello 16.44 (UTC)
Minustakin tuo nykykäytäntö, jossa on yksi hallitseva nimi ("nimi", esim. Valtatie 4) ja yksi vähempiarvoinen nimi, joka pätee koko tien pituudelle ("nimi_muu", esim. Nelostie) on hyvä, mutta ajatukseni oli, että "Nelostie" voisi kursivoinnin sijaan olla lihavoitu, kun tuota kursivointia ei muutenkaan tuossa laatikossa viljellä. Jos tiellä on esim. kaksi vähempiarvoista nimeä kuten useilla seutu- ja yhdysteillä, jotka ylittävät kuntarajan, nekin siihen vähempiarvoisen nimen kohdalle (nimi_muu) mahtuvat, mutta useamman nimen kanssa (kuten vaikka nelostiellä on) rajanveto on kyllä vaikeampaa. –Jm00 26. marraskuuta 2007 kello 17.30 (UTC)
Tässä ehdotuksessasi kahdesta samankokoisesta nimestä on kyllä eräs hyvä puoli, jota en äsken ajatellut: osa teistä on nimetty luokituksensa ja numeronsa perusteella (kuten Valtatie 4 tai Seututie 524), osa taas nimensä perusteella (kuten Joloksentie). Yhdenmukaisuuden vuoksi minusta olisi hyvä, että nuo infolaatikot olisivat samanrakenteisia riippumatta artikkelin nimestä (eli siis vaikka Joloksentien artikkeli olisikin nimetty tunnetuimman nimensä "Joloksentie" mukaan, tie-mallineessa "Yhdystie 8341" olisi samalla paikalla ja yhtä suurella kuin "Valtatie 4" valtatie 4:n artikkelissa. –Jm00 26. marraskuuta 2007 kello 18.04 (UTC)

Commons-linkit[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Ehdotan – vaikka olen itse kyseiset parametrit lisännyt –, että mallineesta poistetaan commons-, commonscat- ja commonsnimi-parametrit ja tieartikkeleiden commons-linkit siirretään Aiheesta muualla -osioon. Perusteena on yhtenäisyys. Eliölajeja käsittelevät artikkeleita lukuun ottamatta commons-linkit lienevät Aiheesta muualla -osiossa kaikissa muissa artikkeleissa. --Apalsola km 26. joulukuuta 2009 kello 19.21 (EET) -- (kh) Apalsola km 26. joulukuuta 2009 kello 19.22 (EET)[vastaa]

Osaisiko joku lisätä tähän mallineeseen, kuvanleveyttä käsittelevän osion? --Helsinger 22. joulukuu 2010 kello 17.42 (EET)

Nyt siinä on parametri "kuvan_leveys" --Zache (keskustelu) 23. elokuuta 2016 kello 13.07 (EEST)[vastaa]

Yksiköiden pakotuksen poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi. Poista yksiköiden pakotuksia tietolaatikoista ja samalla poistan ne tästäkin (eli tietolaatikosta valmiina tulevat "km", "m", "km/h" jne). Teen sen lisäämällä mallineeseen {{tarkista numero}} -mallineen joka tunnistaa onko syötteeseen lisätty jo valmiiksi yksikkö vai ei ja jos ei ole niin se lisää sen vain silloin. Malline tekee samalla myös muita syötteen tarkistuksia kuten sen, että onko arvo numero. {{Joukkoliikennejärjestelmä}} -mallineesta voi katsoa esimerkin siitä millainen muutos olisi. (diffi)

Muutoksen projektisivuna toimii Wikipedia:Wikiprojekti_Mallineet/Linjaukset/Tietolaatikon_tyylit ja siitä on keskusteltu kahvihuoneessa otsikon Tietolaatikkojen tyylit alla. --Zache (keskustelu) 23. elokuuta 2016 kello 12.55 (EEST)[vastaa]