Keskustelu mallineesta:Käyttäjä Ylläpitäjä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vahvistuslinkki[muokkaa wikitekstiä]

Minun mielestäni vahvistuslinkki ei vie paljon mitään tilaa, ja on hyödyllinen. Ei sitä ole tarkoitettu muille käyttäjille vaan sellaisille lukijoille, jotka haluavat vahvistaa, että kyseessä todella on ylläpitäjä. Yhdellä klikkauksella asian näkee järjestelmästä eikä tarvitse luottaa siihen, että kyllä väärä laatikko olisi jo huomattu. Ei välttämättä huomata. Ehdottaisin sen palauttamista takaisin. --Pxos (keskustelu) 4. maaliskuuta 2013 kello 20.45 (EET)

Jos löydät yhdenkin käyttäjän jolla on tuo malline luvatta käyttäjäsivullaan, niin sen saa minun puolestani palauttaa. Turha härpäke, kun käyttäjien keskinäinen valvontakin on toiminut tähän asti ihan hyvin.-Henswick 4. maaliskuuta 2013 kello 20.58 (EET)
Kun minun mielestäni kysymys ei ole siitä, että malline olisi luvatta käyttäjäsivulla enkä tällä hetkellä tietenkään löydä ketään käyttäjää. Kysymys on ennemmin lukijoiden palvelemisesta. Sen sijaan, että käyttäjäsivun lukija (automaattisesti) luottaisi siihen, että kaikki Wikipediassa oleva tieto on totta, hän voi yhdellä klikkauksella päästä käyttäjälistaan, josta selviää "virallisesti", että käyttäjä on ylläpitäjä. Vastaavia linkkejä on ainakin en-wikissä, ja olen niitä siellä klikkaillut muun muassa jopa sen takia, että käyttäjälistasta selviävät samalla muut käyttöoikeudet. Lisäperusteluna vielä se, että linkistä uudet käyttäjät pääsevät käyttäjälistaan, jonka olemassaolosta he eivät välttämättä ole tietoisia ollenkaan. Käyttäjälistasta he voivat opittuaan sen olemassaolon tarkistaa muidenkin käyttäjien statuksen. --Pxos (keskustelu) 4. maaliskuuta 2013 kello 21.09 (EET)
Tuossa on kyllä sikäli järkeä, että käyttäjäsivulla ei taida nykyisellään olla vakiona minkäänlaista linkkiä tuonne käyttäjälistaan. Tuota linkkiä voisi ehkä muotoilla niin, että se viittaisi enemmän noihin käyttäjän oikeuksiin yleensä, eikä pelkkään ylläpitäjyyden varmistamiseen (eikä olisi niin tönkön näköisesti muun tekstin perässä). Jos tuon tekstin muotoilisi uudestaan jotenkin tähän tapaan?:
Admin mop.svg Tämä käyttäjä on suomenkielisen Wikipedian ylläpitäjä.

 –Kommentin jätti Henswick (keskustelu – muokkaukset) 4. maaliskuuta 2013 kello 21.18‎ (EET)

Mun mielestäni (vahvista)-tekstilinkki oli hirveän selkeä. Se on suora kehotus klikkaamaan linkkiä, mikä ei selviä kunnolla, jos linkki on muun tekstin seassa. Sitä paitsi eihän tuolla ole eroa, onko lista kaikista käyttäjistä vai rajattu ylläpitäjiin, koska käyttäjästä annettaan joka tapauksessa samat tiedot. Minä en valitettavasti näe mitään syytä muuttaa mallinetta ollenkaan, mutta jospa tähän keskusteluun osallistuisi edes pari muuta mielipidettä. --Pxos (keskustelu) 4. maaliskuuta 2013 kello 21.36 (EET)