Keskustelu luokasta:Sastamala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tosiaan tarkoitus, että paikkakuntaluokissa on mukana henkilöartikkeleja? Nenoniel (keskustelu) 15. lokakuuta 2015 kello 19.15 (EEST)

On toi vähän outoa, mutta joitakin kuuluisia henkilöitä halutaan "omia" pienten maaseutupitäjien ihmisiksi. Tänne luokitellut ihmiset (Koivu, Kunnas ja Ojansuu) ovat kyllä jonkinmoisessa paikkakunnan erityiskaitselmuksessa, mutta eivät he koko elämäntyötään tällä paikkakunnalla ole tehneet.
Vastaavaa kuin se, että Luokka:Kangasala sisältää artikkelin Jalmari Finne. Henkilö asui lapsuutensa Kangasalla, mutta vaikutti myöhemmin pitkin eteläistä Suomea. Itse olen näköjään aikoinaan Finnen Kangasalle luokittanut. Kangasalle Finne on omittu, on ollut erinäisiä muistojuhlatapahtumia ja on nimetty Finnentiekin: http://www.kangasalaseura.net/fin/historia/#84
Henkilöiden luokittelemisessa paikkakuntiin olisin varsin varovainen ja pidättyväinen. Paikkakunta-artikkelien henkiluetteloitakin tulisi pitää lyhykäisinä. Suurilla paikkakunnilla on omia erillisiä henkilölistojaankin, kun kaikki mahdolliset paikkakuntaan liittyvät henkilöt halutaan kuitenkin mainita: esim. Luettelo tunnetuista tamperelaisista. --Aulis Eskola (keskustelu) 15. lokakuuta 2015 kello 22.54 (EEST)
Ei Sastamala ole pieni maaseutupitäjä. Nenoniel (keskustelu) 16. lokakuuta 2015 kello 03.45 (EEST)
Nyky-Sastamala on kohtuullisen iso, mutta sitä ei ollut olemassakaan puhuttuna Koivun ja Ojaniemen aikaan. Luokka on Sastamala, mutta pitäjä, josta nämä henkilöt olivat kotoisin, taisi olla silloin Tyrvää. Kunnaksenkin toiminta ajoittuu suurelta osin aikaan ennen isoa nyky-Sastamalaa. --Aulis Eskola (keskustelu) 18. lokakuuta 2015 kello 22.10 (EEST)