Keskustelu luokasta:Amerikansuomalaiset henkilöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
siirretty vanhasta luokasta Suomalais-amerikkalaiset.

Kuten tähän luokkaan kuuluvista voidaan päätellä (aiheuttaa myötähäpeää) ... niin eiköhän heitetä tämä jonkhaan? --TBone 2. joulukuuta 2007 kello 15.38 (UTC)

Ainakin nimi on anglismi, pitäisi olla amerikansuomalaiset tai suomalaissyntyiset amerikkalaiset. – Kuohatti 2. joulukuuta 2007 kello 15.45 (UTC)
Millä tavoin esimerkiksi Eliel Saarinen, Eero Saarinen, Ville Ritola tai Lauri Törni aiheuttavat myötähäpeää? --Krgeqewrjsif 2. joulukuuta 2007 kello 15.57 (UTC)
Kertokaa minulle tämän luokan määritelmä! (edellä mainituista myötähäpeää aiheuttaa Lauri Törni, mutta se ei liity luokan nimeen). Lähinnä ihmettelen listalla mm. Matt Damonia, Pamela Andersonia, John Mortonia, Jorma Kaukosta, Jean M. Untinen-Auelia ym. Ihme kumma tunnetuin suomalais-amerikkalainen George Bush puuttuu listalta. En.wikissä ollaan menty jopa askel pidemälle, osa amerikkalaisista on päässyt jopa kuuluisien suomalaisten listalle ...--TBone 2. joulukuuta 2007 kello 18.28 (UTC)
Olen samaa mieltä luokan nimestä. Vakiintunut suomenkielinen termi on "amerikansuomalaiset". Lisäksi luokka tarvitsisi asianmukaisen määritelmän. Kommentin jätti MPorciusCato (keskustelu – muokkaukset).
Olen tehnyt luokan Amerikansuomalaiset henkilöt, ja siirtelen näitä sinne. --Ulrika 26. tammikuuta 2008 kello 21.02 (UTC)

Luokan sisältö[muokkaa wikitekstiä]

Ilmeisesti Amerikka tarkoittaa tässä (ja muissa vastaavissa luokissa) Yhdysvaltoja, kun Wikipediassa on Luokka:Kanadansuomalaiset henkilöt? --Abc10 (keskustelu) 9. heinäkuuta 2022 kello 09.43 (EEST)[vastaa]

Tämä on siitä mainio luokka, että joku on osannut kirjoittaa luokkasivulle myös sisällönkuvauksen. Virke on seuraava: "Tässä luokassa on Yhdysvaltoihin muuttaneita suomalaisia ja heidän jälkeläisiään." --Pxos (keskustelu) 9. heinäkuuta 2022 kello 10.05 (EEST)[vastaa]