Keskustelu Wikipediasta:Wikitonttu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tekeekö tällaisella sivulla jotain? --Harriv 4. joulukuuta 2007 kello 22.00 (UTC)

Yhdessätoista muussa Wikipediassa nähtävästi tekee. Tämän malli on suoraan en-wikistä. Mutta, kuten aina, muissa Wikipedioissa on omat käytäntönsä ja suomenkielisessä omansa. Ennen kuin tätä lähdetään laittamaan poistoäänestykseen, tai uusia samantapaisia sivuja luodaan (lue: minä luon), lienee syytä päättää laajemmalla keskustelulla siitä, kielletäänkö luokan Wikipedia-huumori laajentaminen tai rajoitetaanko sitä tietyiltä osin. --Hathaldir 4. joulukuuta 2007 kello 22.09 (UTC)
Lähinnä mietin sitä että onko tämä jotenkin erityinen ilmiö? Termiä ei suomenkielisessä Wikipediassa muistaakseni ole käytetty. Eli kopioidaanko kaikkien muiden Wikipedioiden "kulttuurilliset erikoisuudet" tännekin vaikkei niitä muuten tunneta? Entä voiko Wikipedia -avaruuteen kirjoitella mitä tahansa huuhaata huumorin nimissä kunhan se jotenkin sivuaa Wikipediaa? --Harriv 4. joulukuuta 2007 kello 22.38 (UTC)
Eivätköhän eri "muokkaajatyypit" ole samanlaisia kielestä riippumatta. Yksi tekee pieniä muokkauksia matalalla profiililla, toinen kuvittaa ja muotoilee artikkeleita, kolmas on yleensä epäaktiivinen, mutta innostuu välillä tekemään suuria määriä muokkauksia hiljetäkseen taas, neljäs osallistuu lähinnä keskusteluihin, viides tehtailee lähes tyhjästä valtavia artikkeleita, jotka kuitenkin vilisevät kielivirheitä ja ovat puutteellisia wikityksen jne. osalta... Siksihän tuo artikkeli on käännetty englannista kymmenelle muulle kielelle suomen lisäksi. En-wikissä on käyttäjälaatikotkin käyttäjille, jotka tunnistavat itsensä tietyn wikiolennon kaltaisiksi. Esimerkiksi luokassa en:Category:Wikipedian WikiGnomes on ~1300 sivua, eli kaikki ylimääräiset karsittuna ehkä tuhat käyttäjää. Voimme varmasti olla yksimielisiä siitä, että mitä tahansa huuhaata ei voi hyväksyä. Kysymys kuuluukin: voidaanko Wikipedian huumoripitoista yhteisökulttuuria päästää myös suomenkieliseen Wikipediaan? Tokihan meillä on pitkät kansalliset perinteet suon raivaamisesta ja tehdastyöstä otsa hiessä ja kurtussa, Martti Luther mielessä ja Stahanov reppuselässä, ja jos niitä perinteitä halutaan pisaraakaan tinkimättä fi-wikissä jatkaa, niin minulla ei ole asiaan nokan koputtamista. Sääntöjen ja käytäntöjen mukaan mennään. Minusta me suomalaiset voisimme kuitenkin opetella nauramaan tai edes hymyilemään itsellemme ja kasvattamaan työmoraaliamme pienen huumorin avulla. Siis oman epäneutraalin näkökulmani mukaan. --Hathaldir 5. joulukuuta 2007 kello 21.50 (UTC)
Kyllähän tuolta enkkuwikin huumoripuolelta löytyy helmiä, kuten junafanin ansiokkaasti kääntämä Wikipedia:Oletko_Wikiholisti_-testi, joka on yllättävänkin hauska ja osuva. Nämä wikioliot tuntuvat vähän vaatimattomammalta kamalta; aika vähän saa revittyä huumoria esim. siitä, että joku pitää pitkiä taukoja, mutta satunnaisesti intoutuu muokkaamaan urakalla. --ML 5. joulukuuta 2007 kello 22.03 (UTC)