Wikipedia:Wikitonttu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piileskelevä wikitonttu
Hieman rohkeampi wikitonttu

Wikitonttu (engl. WikiGnome) on Wikipedian käyttäjä, joka tekee hyödyllisiä muokkauksia vaatimatta huomiota. Wikitontut vaikuttavat Wikipedian kulissien takana parantaen artikkeleiden käytettävyyttä ja luettavuutta. Esimerkkejä wikitonttumaisesta käytöksestä ovat esimerkiksi kirjoitus- ja kielioppivirheiden korjaaminen, uudelleenohjaussivujen luominen, toimimattomien linkkien korjaaminen, wikittäminen, kielilinkkien lisääminen, luokittelu ja esimerkkien tai tarkennusten lisääminen artikkeleihin. Nimitys sai alkunsa WikiWikiWebissä.[1]

Monet aktiiviset wikipedistit osoittavat wikitonttumaista käytöstä muiden muokkaustensa ohessa, kun taas jotkut pitäytyvät täysin wikitontuille tyypillisessä toiminnassa.

Wikitontut toimivat mieluiten Wikipedian varjoisissa kulmissa ja nurkkauksissa merkaten muokkauksensa pieniksi muutoksiksi. Katso tuoreita muutoksia, ja saatat jopa bongata wikitontun. Wikitonttuja pidetään wikikeijujen ja wikihaltioiden tavoin ystävällisinä. Monet Wikipedian käyttäjät jättävät tarkoituksella virheitä ja muuta korjattavaa wikitontuille kiitokseksi heidän työstään Wikipedian hyväksi.


Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Wikitonttu.