Keskustelu Wikipediasta:Malline/Viitemallineet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Useat kirjoittajat[muokkaa wikitekstiä]

(tämä keskustelu on aloitettu ja kopioitu keskustelusta: Keskustelu mallineesta: Verkkoviite)

Keksitäänkö suositus miten useat kirjoittajat merkitään, vai onko suositus kenties jo olemassa jonkin muun lähdemallineen yhteydessä? Itse laitoin nyt vain brutaalisti ';' sinne väliin (se kun sattuu olemaan käyttämäni RefWorks verkkoviitekannan käyttämä muoto). Voidaanko käyttäjälista muotoilla sitten jotenkin erikseen paremmin? LasseS 21. syyskuuta 2007 kello 09.58 (UTC)

Suositusta ei taida (edelleenkään) olla, mutta asiaa on aiemmin sivuttu kirjaviitemallineen keskustelusivulla. Itse kannattaisin siis &-merkkiä käyttöä standardin SFS 5342:1992 mukaisesti. – Apalsola km 21. syyskuuta 2007 kello 13.24 (UTC)

Luin nyt mallia englanninpuolelta, ja siellä on nyt virallisessa käytössä seuraavia mallineita:

Ensimmäisessa käytetään useita kenttiä lisäämään useita kirjoittajia ja toisessa kenttää coauthors, johon listataan kaikki useammat kirjoittajat formaatissa

Etunimi Sukunimi, Etunimi Sukunimi

Kummankin mallineen tulostuksessa taitaa olla ensimmäisen ja muiden kirjoittajien välissä ';' -merkki, ja ennen viimeistä oli '&' -merkki. Minäkin taidan kallistua tuohon '&' -merkkiin, kun se on ainakin yliopistoissa useasti käytössä. Ja noista mallineista voisi ehkä ottaa mallia ja lisätä useampia nimikenttiä suomalaisiinkin malleihin, eikö? LasseS 21. syyskuuta 2007 kello 14.46 (UTC)

Päivämäärät[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko tänne suomalaiseenkin Wikipediaan saada toimimaan päivämäärät muodossa YYYY-MM-DD, jolloin samoja lähdeviitteitä olisi helpompi käyttää suoraan englanninkielisestä Wikipediasta ilman päivämäärien korjailua suomalaiseen muotoon? Vai onko tämä tarkoituksellisesti jätetty hankalaksi? --Daffy 31. maaliskuuta 2008 kello 09.15 (UTC)

Itseasiassa nyt vihdoin ja viimein on mahdollista kun tuli laajennoksena funktio {{#iferror:}} jonka avulla voi tarkastaa tuleeko virhettä kun yritetään muotoilla päiväystä suomenkieliseen muotoon. Toteutan tämän laajennoksen viitemallineisiin jossain vaiheessa. --Agony (403) 31. maaliskuuta 2008 kello 11.25 (UTC)