Keskustelu Wikipediasta:Kahvihuone (tekijänoikeudet)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tekijänoikeus ja arkistointi -keskustelun fokus[muokkaa wikitekstiä]

@Urjanhai, Jmk, 4shadoww, Abc10, Putsari: Wikipedia:Kahvihuone_(tekijänoikeudet)#Tekijänoikeus_ja_arkistointi keskustelu menee aika reippaasti tällä hetkellä offtopikiksi sikäli, että siinä runsaasti kommentteja perusteluja jotka a.) eivät liity Wikipediaan mitenkään ja b.) perustuvat kommentoijan omiin kokemuksiin joita ei pystytä varmistamaan. Keskustelussa on myös aika paljon toistoa. Päätöksenteon kannalta kuitenkin olisi rakentavampaa, että keskustelu tukeutuisi mielipiteiden sijaan esim asioihin jotka pystytään tarkistamaan jotenkin (ts. viitataan / linkitetään niihin sivuihin/kirjoihin joista selviää miksi oma väite pitää paikkaansa). Tältä pohjalta kysyn, että pitäisikö tuota keskustelua siivota tiiviimmäksi JA pyrkiä moderoimaan tiukemmin jotta pysytään asiassa. --Zache (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.06 (EET)

Zache, kyllä pystytään vahvistamaan! Putsari (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.22 (EET)
Meiltä puuttuu kunnollinen keskustelun metakeskustelusivu. Tämä on väärä, koska tässä pitäisi puhua kahvihuoneesta kahvihuoneena eikä suinkaan yksittäisen keskustelun ongelmista. Ongelma on siinä, että tästä tulee vain toinen keskustelu samasta aiheesta, kuten ehdimme huomata. Tämä pitäisi siirtää kahvihuoneeseen erilliseksi sivukeskusteluksi varsinaisen aiheen loppuun ja tuhota tämä aloitelma. --Pxos (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.24 (EET)
Olen samaa mieltä Pxos:in kanssa. Putsari (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.32 (EET)
Pxos: onhan meillä metakeskustelua kahvihuonesivujen sisällöistä niiden keskustelusivuilla Keskustelu_Wikipediasta:Kahvihuone, Keskustelu_Wikipediasta:Kahvihuone_(kysy_vapaasti) tai Keskustelu_Wikipediasta:Kahvihuone_(käytännöt). --Zache (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.46 (EET)
Keskustelu on enemmän metaa. Siellä keskustellaan kahvihuoneen luokituksesta tai arkistoinnista, kuten lukija näkee luettuaan ne keskustelut. Tässä on vain asiakeskustelun sivuhaara väärässä paikassa. Ongelmia keskusteluun on tuonut nähdäkseni sellainen lukumäärä tunnuksia, joiden summaa ei voi ilmaista käyttäen sanaa "yhteensä". Sen vuoksi keskustelun siirtäminen kahteen paikkaan ei ole mielekästä eikä järkevää. Kannattaa nyt katsoa, millaista tämä keskustelu on täällä. Ei ole aiemminkaan keskusteltu kahvihuoneen omalla keskustelusivulla keskustelun omista ongelmista. Keskustelut on aina tätä ennen onnistuttu käymään muun keskustelun lomassa tai yhteydessä. Tämä on tie, joka pitää jättää käymättä. Portti on suljettava ja aita korotettava. --Pxos (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.53 (EET)
Keskustelu on yleensä yhtä tasokasta kuin keskustelun heikoin lenkki. -176.93.165.88 2. helmikuuta 2020 kello 12.43 (EET)
No siis aiheena kai piti olla arkistointi ja linkitys Wikipedian ja tekijänoikeuden näkökulmasta. Kaksi osallistujaa (Zache ja Jmk) ovat jaksaneet kaivaa esiin jotain informatiivista eli pari keissiä, muu näkyy olevan enempi huulen heiluttelua. Tämä on melko tyypillistä fi-wikipedian keskusteluissa. --Jmk (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 12.50 (EET)
Joku voisi omalla luvallaan myös muuttaa keskustelun otsikkoa. Siinä on kielivirheen lisäksi ajatuksenhuonous, koska siitä ei selvästi käy ilmi, että kyse on kahvihuoneen yksittäisen keskusteluaiheen metakeskusteluyrityksestä, vaan se antaa lukijalle ensivaikutelman siitä, että otsikon alla oleva keskustelu on oikeaa keskustelua fokuksesta ja arkistoinnista koko kahvihuoneen laajuisesti, vaikka kyse on vain yhden yksittäisen aiheotsikon sisältämän keskustelun kahdentamisesta tänne. Otsikko hämää. Mutta tällaista se nyt on, kun käytäntö kieltää otsikoiden muuttamisen eikä kokonaisten keskustelujen siirtämiseenkään suhtauduta aina kovin suopeasti. Mikä pläjähtää, se olkoon. Toisin kuin artikkeliavaruudessa, missä tiedon muuttaminen ja parantaminen on koko tietosanakirjan perusidea, onneksi. --Pxos (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 13.06 (EET)
Korjasin kielioppivirheen. Huomauttaisin, että tä keskustelet aiheen vierestä ja, että aloituksessa on linkitetty ko. keskusteluun. --Zache (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 13.18 (EET)
@Zache: puolestani saa moderoida. Riittää kun jätetään todennettavat tiedot. --Urjanhai (keskustelu) 2. helmikuuta 2020 kello 19.33 (EET)