Keskustelu:Virtsaaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Urospuolisilla nisäkkäillä virtsaputki kulkee siittimen läpi."

Harhaanjohtava väite, sillä ei kaikilla urospuolisilla nisäkkäillä kulje. Nenoniel (keskustelu) 10. syyskuuta 2017 kello 22.20 (EEST)

Olisiko sinulla esimerkki tai esimerkkejä poikkeuksen tekevistä nisäkäslajeista? Kaikki nisäkkäät ovat kehittyneet hiirestä tai hiiren kaltaisesta eläimestä. Ja kun hiirellä kulkee odotetulla tavalla, luulisi että siitä polveutuvilla nisäkäslajeilla myös. Kysymys siis kuuluukin mikä nisäkäslaji on kehittynyt hiirestä niin poikkeavaksi? --Hartz (keskustelu) 14. syyskuuta 2017 kello 20.50 (EEST)
Kaikki nisäkkäät ovat saattaneet kehittyä hiiren kaltaisesta eläimestä mutta eivät hiirestä. Hiiri ei siis ole kaikkien nisäkkäiden esi-isä. Nisäkkäiden pääryhmiä ovat istukalliset nisäkkäät, joihin hiiri kuuluu, ja pussieläimet ym. jotka eivät polveudu hiirestä. Myöskään hiiri ei ole edes kaikkien istukallisten nisäkkäiden esi-isä, vaan jyrsijöiden ohella istukallisissa nisäkkäissä on monia rinnakkaisia ryhmiä. Esim. päästäinen on hiiren näköinen, mutta ei polveudu hiirestä. Nämä tiedot muistaakseni löytyvät eri kielisistä wikipedioistakin.--Urjanhai (keskustelu) 14. syyskuuta 2017 kello 21.06 (EEST)
Esim. uroskissalla ei edes ole siitintä. Nenoniel (keskustelu) 16. syyskuuta 2017 kello 22.40 (EEST)
Tietenkin on. Lähde. –Makele-90 (keskustelu) 16. syyskuuta 2017 kello 23.03 (EEST)
Arvauksia: Vesinokkaeläin? Valaat? Manaatit? Helpompaa kun kerrot oikeat vastaukset ettei tarvitse arvailla. --Hartz (keskustelu) 14. syyskuuta 2017 kello 20.56 (EEST)
Kröhöm, hiiret kehittyivät viitisentoista miljoonaa vuotta sitten, nisäkkäät laskennasta riippuen noin 200 mvs. Kaikilla nisäkkäillä on penis, tosin joillakin alkukantaisilla lajeilla (nokkaeläimet, pussikontiaiset) se sijaitsee kloaakin sisällä.--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 14. syyskuuta 2017 kello 21.05 (EEST)